Mensen van Jezus: Nel

“Wie is Jezus in mijn leven? Ja, Hij is degene die de hele dag met mij mee wandelt. Ik weet ook niet hoe ik het anders moet uitdrukken. Hij is iemand die altijd bij mij is. Ik praat ook hardop tegen Hem.  Hij heeft al best het nodige van mij gehoord. Voor mij is het op dit moment een moeilijke tijd, een periode van rouw en gemis. En dan praat ik met Hem en dat geeft troost. Ik vertel Hem gewoon alles, wat ik denk en wat ik vind. Ik krijg natuurlijk niet letterlijk antwoord, maar wel een heel veilig gevoel. Want Hij is er, Hij houdt van mij en ik houd van Hem.”

“Ik heb ooit een filmpje gezien, dat gebruikte wij bij een huiskring, en daarin was Jezus met zijn discipelen te zien. Jezus, of die acteur dan, trok opeens aan één van de discipelen zijn haar en toen moest Hij lachen. En die discipel schrok daarvan. En dat vond ik zo mooi, Jezus maakte ook gewoon grapjes. En daarmee bedoel ik, je kunt met Hem lachen en huilen. Hij is altijd bij mij, je kunt altijd een beroep op Hem doen. Hij luistert. Hij is ook man die veel moeite heeft doorstaan, datgeen wat Hij allemaal voor ons heeft gedaan en hoeveel Hij heeft geleden. En toch stond Hij daar vaak met een lach. Hij was God, maar ook mens. Hij wist wat er speelde, hij begreep de mensen omdat hij het zelf ook als mens heeft ervaren. Hij heeft ook emoties gevoeld, de pijn, het verdriet, de zorgen. En dat geeft mij het gevoel dat hij weet waar ik het over heb, Hij begrijpt mij.

Voor mijn gevoel staat Hij dichter bij mij dan God, vanwege het feit dat Hij hier op aarde is geweest. Dat Hij mens geworden is. Maar dat wil niet zeggen dat ik niets met God heb, maar Jezus is mijn aanspreekpunt. Juist op de momenten dat ik het moeilijk vind, dat zeg ik: ‘Heer ik weet het niet meer, help mij toch Heer’. En dan komt er een rust over mij. Je staat er niet alleen voor. Jezus zou nooit zeggen ‘kom morgen maar terug’. Je kunt altijd bij Hem komen. Dat is juist zo fijn! En soms als ik met Hem praat, dan gebeurt er iets, iemand belt of komt even op bezoek. Én dat ervaar ik dan alsof Hij antwoordt, een antwoord van Jezus. Heel wonderlijk!”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden