Mensen van Jezus: René

“Ik vind het niet gemakkelijk om aan te geven wie Jezus voor mij is. Dat vind ik lastig naar buiten toe, maar ook naar mezelf. Ik ben blij om te kunnen ervaren dat hij juist mij kent.”

“Ik ervaar dat als het goed gaat, maar ook als het leven soms hard is. In december is Emilia, ons derde kindje geboren. Er waren zorgen om haar gezondheid. In de tijd van haar geboorte is ook mijn vader ernstig ziek geworden. Nieuw leven en zorgen om het leven kunnen dan zo dichtbij elkaar liggen. Ik ervaar dan juist dat Jezus voor mij en mijn gezin zorgt en dat hij betrouwbaar is. Daarbij moet ik denken aan een tekst uit een lied (een psalm), namelijk dat hij is als ‘milde regen in een dorre woestijn’. Juist op het moment dat het niet bij mij begint, begint hij wel.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Daan Molenaar

Daan Molenaar is ouderling Eredienst en schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.