Mensen van Jezus: Rozemarijn

“Dat God mij persoonlijk ziet op dit grote wereldtoneel gaat mijn verstand te boven. Ik ben dankbaar voor Zijn knipoogjes in mijn leven. Soms vraag ik mij af waarom God het leed in de wereld allemaal toelaat. En als ik de bijbel erop nalees, dan begrijp ik niet alles. Dat ik op vragen geen antwoord heb probeer ik te accepteren. Ik vertrouw erop dat ik het ooit wel zal begrijpen.”

“Ik heb een tijd in Madagaskar gewerkt voor Mercyships. Mooie en moeilijke momenten meegemaakt. Na drie maanden kreeg ik een dip. Het was hard werken, er vertrokken mensen waarmee ik vertrouwd was geraakt. Ik heb toen God weer opgezocht, op zo’n schip in alle drukte kan dit op de achtergrond raken. In gebed heb ik Hem gevraagd wat ik hier doe, of het allemaal wel zin heeft. Door het op te schrijven kwam er weer perspectief. Wat ik ook fijn vond, dat mijn gebed op verschillende manieren werd bevestigd.

In die periode hadden we een patiënt aan boord geopereerd aan een neurofibroma, een zenuwgezwel. De wond aan zijn hand wilde niet genezen, complicatie op complicatie. Er ontstond oedeem. We hadden nog maar weinig tijd. Hier heb ik toen veel voor gebeden, zelfs tijdens een behandeling. Eén keer voelde het alsof God tegen mij zei: ‘Jij doet jouw werk, Ik doe het mijne.’ Voor mij een aanleiding om de spalk die ik eerder had gemaakt aan te passen omdat ik er niet 100% tevreden over was. De wond genas en het oedeem was onder controle toen ik weer naar Nederland vertrok. Of de man volledig hersteld is weet ik niet. De nieuwe zorgploeg en chirurg hebben hem verder behandeld. Wat ik belangrijk vind, is dat we de man onze moeite hebben gegeven, dat hij dat waard is.

Ik geloof dat ik door God geliefd ben, dat ik vanuit die overtuiging mag leven. Jezus vraagt te doen wat je kunt doen in je leven. Voor mij is dat iets te betekenen voor een ander. Ik ben ergotherapeut. In mijn jeugd heb ik in diverse landen gewoond bijvoorbeeld Bhutan. Over een paar maanden ga ik daar weer naar toe; om locale therapeuten tijdens hun werk te coachen. “

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.