Mensen van Jezus: Thirsa

“Op wat papierwerk na, ben ik lid van de Nieuwe Kerk. Eigenlijk is dat een formaliteit, want ik kom hier al drie jaar – sinds mijn studententijd – bijna iedere zondag. Ik voelde mij hier direct thuis; de gemeente is niet te groot en de diensten – met een mix van psalmen, Opwekking en preken waar ik wat mee kan – zijn fijn. Ik heb al geïnformeerd of ik ‘iets’ in de kerk kan gaan doen. Werken met tieners lijkt mij mooi.

Geloof is iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Ik wil elke dag bewust met God beginnen. Sinds ik werk is stille tijd in de ochtend moeilijker geworden, maar toch begin ik de dag biddend. Dan vraag ik God of Hij met mij mee wil gaan de dag in, of ik Hem mag uitstralen en of Hij door mij heen wil werken.

De liefdevolle kant van Jezus spreekt mij aan. De bijbelverhalen met Hem in de hoofdrol zijn mijn favorieten. Als ik die lees probeer ik Zijn houding over te nemen en net als Jezus in het leven te staan. Soms vind ik het moeilijk om stil te worden en naar Hem te luisteren, vanwege alle afleiding om mij heen. Daarom blok ik wekelijks twee of drie dagdelen om mij terug te trekken met een mok thee en een boekje. Ik merk dat ik, wanneer dat lukt, veel meer rust ervaar en meer aandacht heb voor mensen om mij heen dan de periodes waarin ik denk het wel op eigen kracht te kunnen.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Rimme Mastebroek

Rimme schrijft mee aan de rubriek 'Mensen van Jezus'.