Mensen van Jezus: Tom

“Sinds ik zelf vader ben zie ik ook meer de betekenis van Gods onvoorwaardelijke liefde voor mensen. Als je kind vijf keer in de nacht wakker wordt zeg je niet de zesde keer: ‘Zoek het maar zelf uit, ik kom in de ochtend weer naar je toe’. Zo zie ik ook Gods liefde voor mensen. Als je het vijf keer verprutst zegt Hij de zesde keer niet: ‘Zoek het nu maar zelf uit.’ Het geeft mij berusting op momenten dat iets moeilijk is, of dat je een uitkomst van iets nog niet weet.”

“Het liefst zie ik concrete, duidelijke antwoorden van God. Wat dat betreft ben ik een echte (ongelovige) Thomas. Ik heb geleerd als je God vraagt om wijsheid bij je keuzes, je meestal later ziet of het de juiste beslissing was. Wel vind ik het lastig dat het ene gebed wel en het andere niet wordt verhoord. Bijvoorbeeld op momenten dat je zelf denkt goede dingen te realiseren maar dat het niet lukt, dat je tegenwerking voelt. Het kan me wel eens frustreren.

Jezus is voor mij het meest tastbare van de Drie-eenheid (God, Jezus, heilige Geest, red.) Ze hebben alle drie verschillende rollen. Hij is degene die op aarde was. Bijvoorbeeld Zijn optreden bij de situatie met de overspelige vrouw (Johannes 7, red.) Mensen brengen haar bij Jezus en vragen een besluit. Zijn antwoord is verrassend; Hij zet de Farizeeërs en omstanders op hun plek met hun eigen zonden waar ze op dat moment blind voor zijn. Fantastisch als je zo’n leider kunt zijn. Mensen kunnen geneigd zijn te veroordelen, zonder te kijken naar het eigen gedrag.

Ik ben als ouderling betrokken bij het gebouw en de financiën van de kerk. Ook dat is voor mij een wezenlijk onderdeel dat ik met God bezig ben, en Hij met mij. Het doopbad, waarvan ik de realisatie heb begeleid, werd vorig jaar met Pinksteren gebruikt. Volgens het rooster was ik ouderling van dienst. Dat betekende dat ik – samen met de dominee – de doop mocht verzorgen. Door zo’n voorval ervaar ik direct iets van God, zo van: ‘Tom, je hebt het bad er in geklust, ga nu ook maar mensen dopen.’ Iets wat ik zelf nooit verwacht had te doen.”

// MENSEN VAN JEZUS is elke week een verhaal van iemand uit de Nieuwe Kerk met als vraag: Wie is Jezus voor jou? Geïnspireerd door het supertoffe concept van Humans of New York.

Kom je in de Nieuwe Kerk en heb je ook een verhaal over Jezus in jouw leven? Laat het ons weten, we willen je graag interviewen en een plekje geven in onze rubriek! #mensenvanjezus

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Kiki

Kiki schrijft mee aan de wekelijkse rubriek 'Mensen van Jezus'.