Mentoring – gemeente zijn doe je niet alleen!

Aan het begin van 2021 vragen we je aandacht voor mentoring. Wat is het? Hoe werkt het? En waarom mentoring meer dan de moeite waard is voor jou!

Mentoring gaat over samen in gesprek zijn en samen op trekken als mens en gelovige. Met elkaar meeleven. Met elkaar in gesprek zijn over wat je allemaal mee maakt als mens in leven, geloven, werk en relaties. De basis voor mentoring is gelijkwaardigheid, nieuwsgierigheid en de ander echt zien en horen. Dat maakt mentoring zo de moeite waard voor zowel mentor als mentee.

Een mentor is vaak een paar jaar ouder dan de mentee. Dit maakt het mentorgesprek net wat anders dan een gesprek met een vriend. De mentor heeft het al een keer meegemaakt of er over nagedacht. Samen weet je dan meer dan alleen.

Hoe ziet een mentorrelatie eruit? Meerdere varianten zijn denkbaar. 1 op 1. Tussen 2 stellen. Of 1 iemand met een stel. Een tiener die optrekt met een jong stel. Een nieuw gemeentelid die optrekt met iemand die de weg al weet binnen de NK. Een veertiger die maandelijks een wandeling maakt met een vijftiger.

Als het over mentoring gaat zeggen mensen nog weleens: nee dat is niets voor mij. Dan moet je minstens een grote levensvraag of een probleem hebben. Niets is minder waar. Ons uitgangspunt is: mentoring is voor iedereen en heeft iets te bieden voor iedereen. Juist in een grote kerk als de Nieuwe Kerk.

Om je wat meer beeld te geven bij mentoring delen een paar gemeenteleden hun
ervaringen met mentoring in dit filmpje.

Wil je je opgeven voor mentoring of wil je sparren of het iets voor je is? Stuur een e-mail naar mentoring@nk-utrecht.nl en wij nemen contact met je op. En nogmaals: mentoring heeft iets te bieden voor iedereen. Dus of je nog maar net lid bent of tot het meubilair binnen de Nieuwe Kerk behoort? Of je slechts rondloopt met kleine vragen of grote levensvragen? Graag gaan we op zoek naar een gemeentelid voor jou om samen mee op te lopen.

Wat je ook interessant zou vinden