Mentoring in de Nieuwe Kerk

Wil jij net als Jezus, samen met iemand oplopen? Jouw tijd delen, een luisterend oor bieden en samen vragen over leven, zingeving en geloof bespreekbaar maken? Ben jij bereid die tijd te geven?

De grootste beweging die we op aarde kennen is zo begonnen: Jezus had twaalf discipelen, die van Hem leerden over het Koninkrijk van God en over wie Jezus was. Ze deden dat door met Hem het leven te delen. In navolging daarop hebben de discipelen weer opgetrokken met anderen die van hen leerden en zo gaat de beweging door alle eeuwen door tot de dag van vandaag. In Zijn voetstappen mogen we volgen. Hoe? Door ‘gewoon’ je leven te delen met iemand die graag van je wil leren. Niet dat jij dan alles moet weten, wel dat je samen optrekt zoekend naar de stem van God.

De verscheidenheid die onze kerk siert, van jong tot oud, verschillende achtergronden, willen we omarmen om juist samen de levens-, zingevings en geloofsvragen die mensen hebben op te pakken.

In September 2018 willen we als Nieuwe Kerk het mentoraat een vaste plek geven binnen onze gemeenschap. Daarom zijn we op zoek naar mentoren!

Meld je aan via de e-mail. Heb je eerst nog vragen over wat dit precies inhoudt? Op deze pagina kun je meer informatie vinden over mentorschap.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.