Micha Cursus komende week: hoofdstuk 4 ‘Consumeren en delen.’

Allereerst: verzuurzaam 🙂 niet, als je de huiswerkopdracht ‘de ecologische voetafdruktest’ hebt gedaan. Dit kan echt een heel leuk hoofdstuk worden! Je kunt denken: ‘we zijn als mensen vervuilers en we blijven nu eenmaal vervuilers.’ Of je denkt: hey met leuke tips kan ik steeds een beetje minder vervuilen en de wereld een beetje meer helpen! Ontdek wat voor jou haalbaar is en leuk blijft, anders hou je het niet vol. Ontdek waar jouw hart ECHT naar uit gaat.

Om je daarbij te helpen hebben we een bak aan tips verzameld! 

Tips om bewust te kopen

  • We hebben een duurzame shop route door Utrecht ontwikkeld, gemaakt door Nieuwe Kerkers! Klik hier​ voor de shoproute. Het is een samenvatting van alle kledingtips die tot nu toe met elkaar gedeeld zijn in de duurzaamheid challenges apps.
    Uiteraard missen we nog heel wat winkels in deze shoproute. Het lijkt ons leuk om hierna nog een tweede NK duurzame shoproute uit te brengen, met veel leuke online tips en wat leuke adresjes in andere wijken van de stad. Heb jij nog een goede toevoeging of opmerking deel die dan vooral door te mailen naar veravanravenhorst@outlook.com
  • Van boerderijwinkel tot vintage shop, van autodelen tot tips voor energiebesparing. Alles om inwoners van Utrecht en omgeving de weg te wijzen naar een duurzamer leven. https://milieuwijzerutrecht.nl

Tips om bewust spullen te lenen
In hoofdstuk 4 worden verschillende tips gegeven hoe je meer kan delen met anderen. Ook in Utrecht zijn er veel toffe lokale leen-initiatieven:


Tips om bewust tijd te delen

Tips om bewust te geven

Van de Diaconie Nieuwe Kerk

Wat je ook interessant zou vinden