Micha Cursus komende week: hoofdstuk 5 ‘Hoe dan?’

Gedurende vier (fysieke of digitale) bijeenkomsten heb je je verdiept in ‘goed en recht doen’. Het zit in je hoofd en in je hart; echte verandering komt van binnenuit. Maar dan je handen. Want hóé dan? Hoe kun je in het leven van alledag, in de wereld om je heen, Gods Koninkrijk zoeken en zijn gerechtigheid? 

Het boekje helpt je om terug te bladeren en uit te vogelen wat je nu het meest geraakt heeft in de cursus. 

Wij hebben deze week weer 2 concrete tips om je in te zetten voor ecologische gerechtigheid of sociale gerechtigheid:  

  • Ecologische gerechtigheid:

Vraag een gratis energie box aan! Wil je stappen zetten naar een duurzamer huis, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Energie besparen kan al met kleine aanpassingen. Vanuit de gemeente Utrecht kun je gratis een Energiebox aanvragen. Dit is een box met een aantal besparende middelen waardoor je direct een start kunt maken. Ook zit er een boekje in. Daarin lees je meer over stappen die je kunt zetten naar een duurzamer huis. Je kunt de Energiebox aanvragen op https://energiebox.org of binnenkort zelf ophalen in Overvecht bij Gasvrij Thuis. Wil je meer inspiratie of informatie over het ophalen in bij Gasvrij Thuis? Volg dan Energie030 ofhttps://www.instagram.com/energie030/ en https://www.facebook.com/Energie030

  • Sociale gerechtigheid:

Wordt collectant voor een goed doel dat jou raakt!

Help bijvoorbeeld vluchtelingenkinderen door de Huis-aan-huis collecte Kerk in Actie: 

Een primeur! Voor het eerst organiseert Kerk in Actie een landelijke huis-aan-huiscollecte. Samen zetten we ons dit jaar in voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. De situatie van deze kinderen is urgenter dan ooit. Samen staan we op omdat we geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen. 

Ben jij in de week van 29 nov – 5 december beschikbaar om één of meer avonden te collecteren in je eigen wijk? Meld je dan aan als collectant via https://www.kerkinactie.nl/kom-in-actie/acties/huis-aan-huis. Voor vragen kun je je terecht bij Geerjanne den Hartog, Collectecoördinator Utrecht (via gjdenhartog@gmail.com of 06-50696186).      

PS: Kijk ook dit filmpje: https://youtu.be/uVvLhDF-nco   

Wat je ook interessant zou vinden