Micha in de praktijk (vanuit Diaconie en Duurzaamheidscommissie)

Komende kringavond staat het thema ‘Opstaan tegen en bidden voor’ centraal.  We zullen het hebben over recht en gerechtigheid, de kracht van gebed en wat jij zelf kan doen.

Zie je door de bomen het bos niet meer als het om deze thema’s gaat? Of word je al moedeloos als je alleen maar denkt aan wat er allemaal voor ellende is in deze wereld? Dan hier 4  tips om klein en haalbaar te beginnen en te ontdekken waar jouw hart sneller  van gaat kloppen:

Tip 1 komt van het Gebedshuis Zuilen:  Maak in groepjes van 2 of 3 een gebedswandeling in je wijk. Deel daarna met elkaar wat je hebt gezien en waarvoor je hebt gebeden. Zo leer je de wijk beter kennen en krijg je meer bewogenheid.

Tip 2 komt van El Roi: Ontdek het onrecht in je stad.  Stichting El Roi doet dat bijvoorbeeld door zich in te zetten voor prostituees in verschillende Nederlandse steden, waaronder Utrecht. Elke 14 dagen gaat een groep op outreach  om prostituees te bemoedigen en met ze te bidden. Tegelijkertijd wordt er op een centrale plek voor de outreach gebeden. Er zijn altijd mensen welkom om mee te bidden! Meer info en bidpunten:  Update El Roi

Tip 3: Bid voor vervolgde christenen. Open Doors biedt een gebedskalender aan met elke dag één gebedspunt voor een vervolgde christen.  Ideaal om bijvoorbeeld tijdens je stille tijd te gebruiken of bij het bidden tijdens het eten. https://www.opendoors.nl/gebedskalender

Tip 4: Kom in actie voor iemand die in groot gevaar is door alleen maar het woord PROTEST te smsen naar Amnesty International: https://www.amnesty.nl/forms/aanmelden-sms .  Op deze manier word je bewuster van mensenrechten en de schendingen daarvan.

Wat je ook interessant zou vinden