Ministry-cursus: Iets voor jou?

Ben jij in de afgelopen maanden geïnspireerd geraakt door de Prayer Course? Of heb je de Prayer Course niet gevolgd, maar wil je graag groeien in gebed en het bidden voor elkaar? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de ministry-cursus!

In september 2018 start er in de Nieuwe Kerk in samenwerking met New Wine Nederland een ministry-cursus van 5 avonden. Je bent van harte uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen, zodat je kunt leren hoe je deze mooie vorm van geestelijke dienstbaarheid ook zelf kunt geven. De ministry-cursus is bedoeld voor wie ministry wil gaan geven, maar ook heel leerzaam voor wie allereerst wil groeien in persoonlijk gebed.

Kracht van de Heilige Geest
Ministry is bidden met mensen in de kracht van de Heilige Geest, in de verwachting dat God door zijn Geest daadwerkelijk aanwezig is (lees ook Lucas 11:13). Het gaat daarbij niet om de geweldige gebedsvaardigheid van de bidder, maar om God die door de Heilige Geest wil werken in het leven van de persoon die om gebed vraagt. “Ministry is zegenen wat God aan het doen is”.

Groeien in gebed
Bidden ervaren veel mensen als niet zo gemakkelijk. En vrijmoedig bidden voor een ander al helemaal niet. De ministry-cursus is toegankelijk voor iedereen die verlangt te groeien in gebed, want ook voor je persoonlijk gebedsleven is de cursus van grote waarde.

De cursus is erop gericht om je te helpen groeien in geloof en vertrouwen, in kennis van en ervaring met deze gebedsvorm.

De gegevens op een rij
Data: 5 donderdagen op 6, 13, 20 en 27 september en 11 oktober

De avonden zijn als volgt opgebouwd:
1. De Bijbelse basis en praktijk van ministry
2. De vervulling met de Heilige Geest en genezing
3. Luisteren naar God
4. Vergeving
5. Reageren op kwade machten en leiding van God

Tijd: 20.00 -22.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur
Locatie: Nieuwe Kerk
Kosten: 25 euro
Materiaal: je ontvangt de eerste avond het cursusboekje

Je kunt je opgeven bij Elaine Vos en Nancy Breekveldt via de e-mail.

Op deze pagina kun je meer lezen over de rol van gebed in de Nieuwe Kerk, en ook over ministry gebed in de dienst. Hier vind je ook nog meer informatie over de ministry-cursus.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Nancy Breekveldt (ouderling gebed)

Nancy Breekveldt is samen met haar man, Jaap Breekveldt, ouderling Gebed.