Nieuwe ambtsdragers stellen zich voor

Komende zondag worden in de dienst van NK WV 2 nieuwe ambtsdragers bevestigd, Elma Bulder en Evelien Ruarus.
Hieronder stellen zij zich voor.

Mijn naam is Elma Bulder, getrouwd met Klaas, wonend in Houten. Samen zorgen we om het weekend voor Rylencio van bijna 6. Ik werk daarnaast met veel plezier op een peutergroep voor Voorschoolse Educatie waar Nederlands sprekende én anderstalige peuters samen spelen en leren. Mijn vrije tijd gaat in lente en zomer grotendeels naar mijn moestuin, waar ik echt op adem kom en inspiratie vind.

De Nieuwe Kerk ken ik al een tijd.  Van 2005-2018 was ik er lid en nu, na een paar jaar elders, terug van weggeweest. Dat voelt als thuiskomen en dat zet in beweging om ook mee te bouwen aan de gemeente. Zelf was ik jarenlang uitgezonden naar Jeruzalem, waar ik met Arabische kinderen werkte. Daar heb ik ervaren hoe bemoedigend het is wanneer juist kinderen betrokken raken bij zending over grenzen, dichtbij of ver weg. Dat droom en hoop ik ook voor de kinderen van de Nieuwe Kerk! Ik word ‘Kinderdiaken’ en hoop daar de komende tijd vorm aan te geven.

Ik ben Evelien Ruarus, ik ben 36 jaar en woon nu zo’n 15 jaar in Utrecht. De laatste 6 jaar ga ik naar de Nieuwe Kerk: Alphacursus volgen en geven, Tony-repen verkopen achter de Wereldwinkeltafel, zingen in het muziekteam, startzondagen op diverse locaties, kindernevendienst, op kring in Overvecht, naar de kerkdienst en koffiedrinken (het duurde een half jaar voordat ik daar naar toe durfde), gebedsavonden en gemeentegebed op zondagochtend. Ik heb al van veel dingen genoten en heb er zin in om nu de taak als ouderling gebed over te nemen. Sinds 2015 houden bidden en gebed mij bezig. Soms vraag ik me nog steeds af hoe bidden werkt en soms ook óf het werkt, maar het trekt me blijvend aan. Ik zie er naar uit de behoeftes van de kerk op dit gebied te leren kennen, voor en met de kerk te bidden en zou het helemaal mooi vinden de kerk te mogen zien groeien in gebed!

Hartelijke groet,

Esther Wiltink-Kasbergen
Scriba Nieuwe Kerk Utrecht

Wat je ook interessant zou vinden