– Nieuwe coronamaatregelen –

Beste gemeenteleden,

Afgelopen week ontstond er landelijke commotie rondom de kerkdienst. Een onderwerp waarbij wederzijds onbegrip en emotie de boventoon in het publieke debat lijkt te voeren. Dit gevoel overheerste ook tijdens de digitale kerkenraadsvergadering afgelopen dinsdagavond. Eerlijk? We kunnen wel janken.


Met pijn in het hart, maar overtuigd van het belang, sluit de kerkenraad zich aan bij het dringende advies van de PKN (Zie link). Hiermee neemt de Nieuwe Kerk de richtlijnen van de overheid ter harte. De volgende keuzes zijn gemaakt:

 • Diensten
  De reeds geplande (MEER)diensten en vespers gaan door met 30 bezoekers, waarbij bezoekers niet mogen zingen. De belijdenisdienst van komende zondag wordt uitgesteld. Aanmelden voor de diensten gaat nog steeds via Billetto. De aanmeldingen voor alle diensten worden teruggebracht naar 30. Hierover ontvangen alle aangemelde mensen bericht. Als je wilt afmelden voor een dienst kan je dit aangeven bij communicatie@nk-utrecht.nl.
 • Mondkapje
  Bezoekers van de Nieuwe Kerk worden voor alle bijeenkomsten geadviseerd om bij verplaatsingen, o.a. binnenkomst en vertrek, een mondkapje te dragen. Meer informatie lees je hier
 • Koffiedrinken
  Na elke ochtenddienst wordt koffiedrinken georganiseerd voor alle bezoekers die hier behoefte aan hebben, apart aanmelden is hiervoor niet meer nodig. 
 • Kinderen
  De kinderdiensten gaan door in de huidige vorm. We hopen dat kinderen elkaar blijven ontmoeten en dat ouders hun kinderen naar de diensten blijven brengen, ook al kunnen ze vervolgens niet zelf naar de kerk.
 • Kringen
  Met dat de fysieke toegang tot de kerkdienst weer wordt beperkt, is de kring fundamenteler geworden voor het gemeente-zijn. Probeer elkaar fysiek op te zoeken en te bemoedigen, en doe dit bijvoorbeeld als enkeling of in klein verband (een halve kring). Houd je hierbij aan de maatregelen van de Rijksoverheid en kom niet samen met meer dan 3 extra personen in huis.
 • Pastoraat
  Volgende week ontvang je een aparte mail vanuit het pastoraat. In deze mail zullen enkele mogelijkheden en tips gegeven worden om verbonden te zijn met de gemeente. Heb je nu een vraag, mail gerust naar pastoraat@nk-utrecht.nl

We kunnen het ons goed voorstellen dat deze maatregelen veel kan losmaken bij gemeenteleden. Heb je naar aanleiding hiervan vragen en/of opmerkingen? Mail gerust naar coronavirus@nk-utrecht.nl

Wat je ook interessant zou vinden