Nieuwe diakenen en ouderlingen

Binnenkort starten verschillende diakenen en ouderlingen om aan de slag te gaan met taken in de gemeente. In dit bericht stellen twee ambtsdragers zich voor. Op zondag 7 maart vindt de bevestigingsdienst van nieuwe ambtsdragers plaats.

Diaken Lokaal Werk – Arjan de Vries
Ik ben Arjan de Vries, 28 jaar oud en binnenkort word ik bevestigd als diaken lokaal werk. Sinds april 2019 woon ik met veel plezier in Utrecht, aan de rand van Ondiep. Een paar maanden later ben ik lid geworden van de Nieuwe Kerk waar ik me snel thuis voelde en (ook in deze tijd) veel inspiratie uit de diensten haal. In het dagelijks leven werk ik bij het Openbaar Ministerie. Hier houd ik mij bezig met strafzaken en gedwongen opname/zorg van personen met verward gedrag en beleid rondom jeugdstrafrecht. Daarnaast sport ik graag, vooral wielrennen doe ik met veel plezier. Ik vind het mooi om als diaken een bijdrage te kunnen leveren aan de gemeente en aan de stad. De Nieuwe Kerk is in veel opzichten een gezegende gemeente en als onderdeel van de diaconie hoop ik die zegeningen te kunnen delen met onze stad en haar inwoners!

Diaken individuele hulpverlening – Anne-Wil Urbach
Ik woon al een aantal jaar in Utrecht, maar sinds een jaar heb ik mijn eigen huisje in Zuilen. Ik werk als muziektherapeut in de ouderenzorg. Het is prachtig om kwetsbare mensen te kunnen helpen dmv muziek. En eigenlijk ben ik in mijn vrije tijd ook veel met muziek bezig. Meestal moet je iets verder kijken dan alleen de buitenkant, om de persoon te zien die hij/zij werkelijk is. Dan kun je het lied horen wat de ander zingt (naar een mooi citaat van Oscar Wilde). Dit probeer ik in mijn werk te doen, als muziektherapeut. Dit probeer ik in het dagelijks leven. En ik hoop het ook toe te passen als diaken individuele hulp. Dat ik met Gods ogen mag kijken naar degene die voor mij staat. Zodat ik kan zien welke hulp er echt nodig is.

Wat je ook interessant zou vinden