Nieuwe Kerk Utrecht en De Haven gaan samen voor Kanaleneiland

De Nieuwe Kerk Utrecht en De Haven, pioniersplek op Kanaleneiland, hebben besloten om samen op te trekken in het verlangen van ‘Meer van Jezus op Kanaleneiland’. Na inspirerende ontmoetingen door verkenners uit beide geloofsgemeenschappen heeft de kerkenraad van de Nieuwe Kerk Utrecht net als het visieteam van De Haven deze intentie uitgesproken.

Vanuit ieders eigenheid en kracht kunnen de Nieuwe Kerk Utrecht en De Haven samen, met andere geloofsgemeenschappen, bouwen aan een plek waar mensen elkaar ontmoeten, verbindingen ontstaan en waar geloof ontdekt en gedeeld wordt in vieringen en aan tafel tijdens de maaltijd. Kerk zijn met Goed Nieuws voor de wijk waar diverse groepen en culturen met elkaar samenleven, dat is uitdagend maar ook verrijkend voor iedereen!

Tijdens de gesprekken met de verkenners bleek dat de Nieuwe Kerk Utrecht een organisatorische en bestuurlijke inbedding kan bieden aan De Haven na 10 jaar pionieren. Tegelijk bleek dat De Haven van betekenis kan zijn voor de gewenste bezinning op diversiteit, stimuleren van discipelschap en oefenen in diaconale presentie. 

De komende maanden zal er op verschillende manieren kennis gemaakt worden en alvast geoefend worden met het samen optrekken. Concreet gaat een werkgroep ‘Presentie’ aan de slag met werkvormen, activiteiten om elkaar te leren kennen en samen present te zijn op Kanaleneiland. Daarnaast zal een werkgroep ‘Visie’ nadenken over het concretiseren van de intentie in een plan voor de komende jaren.

Wanneer je meer wilt weten over De Haven of mooie ideeën hebt voor de kennismaking kun je contact opnemen met Gerard van Dieren (ouderling Groei) of Wout Schonewille (interim-pastor De Haven) via de site

Wat je ook interessant zou vinden