Nieuwe Kerk zoekt diaconaal werker!

Het is de missie van de Nieuwe Kerk om te dienen in Gods Koninkrijk. Concreet betekent dit onder andere dat we als gemeenteleden mogen dienen in de stad, de omgeving en de wereld. De diaconie ziet kansen om als gemeente diaconaal verder te groeien. Hiervoor zoeken we een diaconaal werker die de gemeente inspireert, uitdaagt en begeleidt.

De Protestantse Diaconie Utrecht en de PKN bieden Utrechtse kerken de mogelijkheid om een betaalde diaconaal werker aan te stellen voor 16-20 uur per week. De diaconie is met dit voorstel aan de slag gegaan en heeft de afgelopen maanden intensief nagedacht over de invulling van de taak van de diaconaal werker. Dit proces heeft geleid tot speciale aandacht voor twee thema’s, namelijk ‘diversiteit’ en ‘duurzaamheid’. We zoeken een diaconaal werker die met deze thema’s aan de slag gaat.

Diversiteit
De Nieuwe Kerk is gezegend met een groeiend ledenaantal. De meeste mensen zijn wit en theoretisch opgeleid en vormen zo een homogene groep. Comfortabel, maar ook risicovol, omdat we op deze manier de veelheid aan (soorten) mensen (kunnen) missen waardoor we de ‘gehele’ Christus leren kennen. In het kader van ‘diversiteit’ verwachten we van de diaconaal werker dat die de gemeente inspireert relaties aan te gaan buiten de eigen ‘bubbel’, in het besef dat we daar Jezus op een nieuwe manier leren kennen en dat hij/zij gemeenteleden helpt te reflecteren op de leerervaringen die zij opdoen.

Duurzaamheid
Wij geloven dat God zich niet neerlegt bij de vernietiging van zijn schepping, maar werkt aan redding en vernieuwing. Als kerk en als individu werken wij mee in deze vernieuwing. In het kader van ‘duurzaamheid’ willen we als gemeente nadenken over zorg en herstel van de schepping als belangrijk onderdeel van de missie van de kerk. De diaconaal werker denkt, samen met de duurzaamheidscommissie, na over hoe we gemeenteleden kunnen stimuleren en faciliteren in een duurzame levensstijl.

Hoe verder?
Op korte termijn wordt een vacature voor de diaconaal werker intern en via verschillende kanalen verspreid. Delen van deze vacature wordt uiteraard zeer gewaardeerd! We hopen en bidden dat we over een paar maanden de diaconaal werker welkom kunnen heten in onze gemeente. Bidt u mee?

Heb je hier vragen over of wil je meer weten? Stuur dan vooral een mail!

Wat je ook interessant zou vinden