NK Duurzame Challenge: zij gingen de uitdaging aan!

Op de Gemeentezondag is een groep Nieuwe Kerkers begonnen met drie Challenges. 28 dagen gingen bijna 50 mensen aan de slag met één of meerdere duurzame thema’s. Hoe staan ze er voor?

Bij de Waterbespaarders is het vooral gegaan over manieren waarop je zuiniger met water om kan gaan, en waarom je dat eigenlijk zou doen; korter douchen, waterbesparende kranen, enz. Het is moeilijk te kwantificeren, maar er is zeker een besparing gerealiseerd!

De Vegetariërs zijn 28 dagen bezig geweest met het delen van recepten en het geven van restaurant tips. Uiteindelijk blijkt vegetarisch eten een stuk minder gecompliceerd dan gedacht, terwijl het milieuvoordeel enorm is!

De Eerlijke Kleding groep heeft meer inzicht gekregen in het hele productieproces van onze kleding en tips gedeeld voor leuke winkels en merken. De eerste jurken en broeken zijn al fair ingekocht.

Het mooie is dat is gebleken dat het met mensen om je heen die ook als doel hebben om duurzamer en bewuster te leven, het makkelijker wordt om je doel te bereiken! Samen konden we elkaar helpen aan nuttige informatie en goede tips.

De 28 dagen challenges zijn op Micha Zondag, de traditionele zondag voor duurzaamheid en rechtvaardigheid, officieel ten einde. Maar de groepen zullen nog doorgaan, want er is nog een hoop te leren op alle thema’s.

Geef je ook op!

Wat je ook interessant zou vinden