Nog een keer over privacy: waar moet jij rekening mee houden? 

De regels van de vernieuwde wetgeving rondom privacy (Algemene Verordening Gegevensbescherming) zijn van kracht. Ook de Nieuwe Kerk heeft al veel ingericht rondom de verordening. De Nieuwe Kerk is zich bewust van de informatie die zij verzamelt en verspreidt. Waar moet je als kerklid zelf rekening mee houden?

Als je gegevens doorgeeft aan de kerk (over ziekte, trouwen, geboorte, et cetera), wees dan bewust waarvoor en wat je dan deelt. Is het een aankondiging? Een vraag voor gebed in de dienst? Of vindt er met jou een speciaal moment plaats tijdens een dienst (bijvoorbeeld dopen, opdragen, belijdenis doen, getuigenis geven)?

Standaard noemen we een voornaam en achternaam. Een feitelijke aankondiging gebeurt op de website (en wordt geplaatst in de nieuwsflits). Details achter het feit zijn te vinden in de app, via de beveiligde omgeving. De kerkdienst van de Nieuwe Kerk zelf is een openbare aangelegenheid én wordt live uitgezonden via internet (tot 4 weken na de dienst zijn ze nog te bekijken).

Op de pagina met het privacybeleid is van alles te lezen over hoe we omgaan met gegevens van kerkleden. Heb je er vragen over? E-mail naar privacy@nk-utrecht.nl.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Harmen van Doorn

Harmen was ouderling van de Nieuwe Kerk.