Online diensten

Eerder schreef ik al eens hoe verschillend kerkdiensten beleefd worden en hoe dat juist ook voor gestreamde kerkdiensten nog extra geldt. Het is voor ons allemaal een klus om online betrokken te blijven. Een online kerkdienst is zo anders dan de totaal ervaring van een live kerkdienst, vol samenzang, ontmoeting, gebed, Bijbel, preek in de ruimte van de kerk. Online ben je veel meer toeschouwer en blijkt het voor heel wat gemeenteleden moeilijker om geconcentreerd te blijven en/of je te laten meenemen in de ontmoeting met God. We doen ons best om de diensten zo goed mogelijk vorm te geven zodat zoveel mogelijk gemeenteleden (en anderen) kunnen aanhaken. Een aantal punten waar we rekening mee houden:

  • diensten zo mogelijk binnen het uur houden
  • niet al te veel overgangen tussen de onderdelen
  • regelmatig filmpjes van gemeenteleden met korte getuigenissen of iets dergelijks.
  • regelmatig inzetten van de mentimeter om meer interactie met elkaar te hebben
  • inzet orgel is beperkt(er), we streven er naar vanaf nu iedere week een organist en solist te vragen mee te werken. De keren dat dat niet lukt speelt alleen de muziekgroep.

Hoewel we al een tijdje onderweg zijn blijft het voor alle medewerkers een hele klus om de online kerkdiensten goed vorm te geven. Heel veel dank dan ook aan al die gemeenteleden die hun tijd en energie geven voor dit belangrijke werk.

Ik nodig je uit en spoor je van harte aan om nog een tijdje vol te houden. We lijden in zekere zin allemaal onder deze tijd, maar dat doen we samen. In de hoop en het gebed dat er weer tijden komen dat we met heel de gemeente samen komen en met elkaar God kunnen aanbidden in de Nieuwe Kerk en de Wilhelminakerk

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk