Online gebedsmomenten op 16 en 20 januari – Bid jij mee?

Waarom een gezamenlijk gebedsmoment als je toch al thuis bidt of er in de dienst gebeden wordt? Omdat we geloven dat gebed de sleutel tot Gods hart is en Jezus ons oproept om samen, eensgezind te bidden (Matt 18: 19, 20).

In de bijbel lees je ook over verschillende vormen van gebed. En zoals een kabel sterk wordt door het samen gaan van de afzonderlijke draden, zo wordt ons gebed krachtiger door samen te bidden. Doordat het gebed van de ander je op gedachten brengt voor je eigen gebeden en jij datzelfde doet met de ander. Zo vullen we elkaar aan en vuren we elkaar aan.

Jezus belooft dat Hij door de Heilige Geest erbij is als wij samen zijn in Zijn naam. Juist daardoor leren we niet meer (alleen) onze eigen verlangens te bidden, maar aan te sluiten bij Zijn verlangens voor ons leven, voor onze gemeente en de wereld om ons heen. Ook al voelt het voor ons misschien wat ongemakkelijk om online te bidden, Hem maakt het niet uit want Hij kijkt naar ons hart. Iedereen is van harte welkom om mee te doen om samen in gebed te gaan, ook als je niet direct hardop wilt/durft te bidden.

Praktische informatie:

In de week van gebed van 17-24 januari nodigen we je uit voor 2 momenten om met elkaar te bidden:

1. Zaterdag 16 januari wordt er door de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken en Platform interculturele Kerken in Utrecht een gebedsmoment georganiseerd waar je via de livestream van de St. Rafaelkerk Overvecht aan mee kunt doen, start is om 19u.

2. Woensdag 20 januari willen we samen als gemeente online bidden. Aanmelding kan via mail, start om 20.30u. Je krijgt dan van te voren de link voor Zoom toegestuurd.Als je er niet bij kunt zijn, maar wel gebedspunten hebt stuur dan een mail naar dit adres.

Wat je ook interessant zou vinden