Ouderlingen en Diakenen gezocht

Beste gemeenteleden,

Samen kerk zijn is een bijzondere opdracht. Wil je achter (of voor) de schermen meedenken? Concreet zoeken we een aantal leden voor een specifiek thema in de kerkenraad (pastoraat, diaconie, jeugd of relaties). Hieronder lees je meer over de inhoud en de verwachte belasting. Wil je oriënteren en nadenken of dit wat voor je is? Lees hieronder of op de website meer over de functie. Geïnteresseerd of meer weten? Neem heel graag contact op met één van de kerkenraadsleden of scriba@nk-utrecht.nl. Binnen de functies is er ruimte om nog door te ontwikkelen. Samen met de twee predikanten, ouderlingen en diakenen vorm je een team.  

Ouderling coördinator pastoraat

Als coördinator pastoraat stuur je de taakgroep pastoraat aan, die bestaat uit de ouderlingen gebed, relaties, ouderen en algemeen pastoraat. Je zit de vergaderingen voor, zo’n vier per jaar, en je beheert het mailadres pastoraat@nk-utrecht.nl, waar pastorale vragen binnenkomen, die je in overleg doorzet naar een geschikte ouderling of predikant. Als je wilt, kun je zelf ook pastorale gesprekken voeren. Je zit daarnaast in de kleine kerkenraad, die een keer in de maand vergadert. Tot slot coördineer je wat initiatieven voor ouderen, in samenspraak met de ouderencommissie, en organiseer je de introductieavonden voor nieuwe leden. Meer weten? Kijk op de website!

Voorzitter/scriba diaconie (ouderling)

Als voorzitter heb je een coördinerende rol binnen de diaconie van de Nieuwe Kerk. Je plant de diaconievergaderingen, stelt de agenda op en zit de vergaderingen voor. Je vertegenwoordigt de diaconie in de kerkenraad en verzorgt de communicatie over diaconale zaken binnen, maar ook buiten de kerk. Meer weten? Kijk op de website!

Diaken lokaal werk
Als diaken lokaal werk verbind je initiatieven van vrijwilligersorganisaties in de stad Utrecht aan de Nieuwe Kerk. De diaconie legt de focus ligt op initiatieven waarbij gemeenteleden betrokken zijn, zodat het makkelijker is om initiatieven onder de aandacht te brengen. Je bent lid van de diaconie en de kerkenraad, waardoor je in beide mee kunt denken en beslissen over beleid.  Deze taak kost je ongeveer 8 uur per maand. Meer weten? Kijk op de website!  

Jeugdouderling
De Nieuwe Kerk bestaat uit veel jeugd. We verlangen dat de kerk een plek is waar ze God en elkaar mogen ontmoeten. Er worden veel activiteiten ondernomen zoals onder andere kinderdiensten, tienerkring, interkerkelijk clubwerk (IKJU) en kidshood. Als jeugdouderling zoek je samen met vrijwilligers, kinderen en jongeren naar meer van God. Je zoekt naar (nieuwe) manieren hoe we onze visie op jeugd verder kunnen uitwerken. Je stuurt het jeugdteam aan, houdt het overzicht op verschillende activiteiten en hebt contact met vrijwilligers. Meer weten? Kijk op de website!

Ouderling Relaties

Deze taak houd in dat je bezig bent met inventariseren en inschatten wat nodig is bij de gemeenteleden met alles wat relaties betreft. Te denken valt aan singles, opvoeders, kinderen of jongeren, jonge stellen,of langer gehuwden, hetro of homo relaties. Voorbereiding op duurzame relaties, onderhoud van relaties, het hebben van geen relatie tot het ontvallen van partners door ziekte, dood of scheiding. Zowel de beleidslijn bijstellen als de lopende zaken daarvan behartigen. Gemeenteavonden, startzondagen, koffiedrinken zondags zijn de plekken waar je moet zijn om te horen wat de thema’s, vragen of nieuwe issues zijn wat relaties betreft. Meer weten? Kijk op de website!

Wat je ook interessant zou vinden