Pastoraat is voor iedereen, ook voor jou!

In de Nieuwe Kerk willen we graag een hechte gemeenschap zijn waarin we omzien naar elkaar. Pastoraat is daarbij een belangrijke pijler. Pastoraat is de ontmoeting met de ander: je loopt een eindje mee en luistert.

Tegelijkertijd probeer je ook aan te sluiten, met Gods woorden. Om mensen weer dichtbij God te brengen. Wil je oefenen in dit luisteren en meeleven? Neem dan deel aan de basiscursus Pastoraat.

Tijdens drie avonden denken we onder leiding van ds. Nynke Dijkstra (auteur van ‘Pastoraat voor iedereen’) na over de vraag wat pastoraat nu eigenlijk is. Welke taken vloeien uit pastoraat voort en welke gaven heb je nodig om die taken uit te voeren? En, ook niet onbelangrijk: waar liggen de grenzen in het pastoraat?

Soms kunnen hele kleine dingen al een enorme eye-opener zijn. Als je een pastoraal gesprek voert, kun je bijvoorbeeld soms de draad kwijtraken door alle emoties die je merkt bij jezelf en de ander. Als je goed luistert en af en toe samenvat wat je denkt te horen, kan dat de communicatie verbeteren. Soms kan je het bijvoorbeeld erg moeilijk vinden om met emoties om te gaan, en schiet je al snel in de zakelijke modus. Maar gewoon nabij zijn, kan meer doen dan duizend zakelijke woorden. Juist dat gaan we oefenen!

Wanneer: 16, 23 en 30 november vanaf 19:45
Waar: in de Nieuwe Keten
Kosten: de Nieuwe Kerk biedt het haar leden kosteloos aan.

Schrijf je in voor de basiscursus door ons een e-mail te sturen.

Wat je ook interessant zou vinden