Pinksterdienst met belijdenis en volwassendoop

Zondag vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Pinksteren is het feest van de vervulling: de tijd wordt volgemaakt, het huis wordt volgemaakt en mensen worden volgemaakt. Ons gebed is dat ook de Nieuwe Kerk wordt volgemaakt en dan bedoel ik dit keer niet alle stoelen, banken en ruimtes. Hoe mooi ook, met Pinksteren gaat het om meer. Over dat meer, zullen we horen in de woorden uit Handelingen 2 en we horen het ‘in onze eigen taal’ in het getuigenis van de geloofsleerlingen die publiekelijk ja willen zeggen tegen de liefde van God. 

In deze dienst zullen Bas van Vliet, Jedidja Baaij, Josua Brouwer, Merle Maas, Patricia van den Bercken, Reinout Oudijk, Tessa Oosterhaven en Nadine Liefting belijdenis doen. Merle en Josua worden ook gedoopt. Je bent van harte welkom om er deze Pinksterzondag bij te zijn, hoe dan ook: vrede en alle goeds.

Deze zondag zal ook voor de kinderen een speciale en feestelijke dienst zijn, die zij niet zoals gebruikelijk in de kerkdienst beginnen. Vanaf 9:45 uur zijn zij van harte welkom in hun eigen dienst met eigen muziek, verkondiging en verwerking (meer info hieronder). Mooi om zo te ontdekken hoe de beleving en wat de impact is van zo’n aparte kinderviering. Daarnaast geeft het in de kerkzaal ruimte voor familie en vrienden van degenen die belijdenis doen.   

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.