Qatar 2022: alternatieve NK-activiteiten tijdens het WK voetbal

Aankomende zondag om 17.00 is het zover, de aftrap van het WK voetbal in Qatar. Wellicht heb je het speelschema van Oranje al in je agenda staan en kun je je nu al verheugen op heel veel mooie voetbalmomenten!

Tegelijkertijd hebben anderen weer moeite met dit WK, met name vanwege de schrijnende situatie van arbeidsmigranten. Voor degenen die liever niet willen kijken (of simpelweg niet van voetbal houden) bieden we als duurzaamheidscommissie een alternatief programma op de momenten dat Oranje speelt.

Het alternatieve speelschema ziet er als volgt uit:

Zondag 20 november (aftrap WK)
‘Herdenk Qatar’ dienst in de Domkerk met o.a. Rikko Voorberg, Pearl Jozefzoon en Schrijvers voor Gerechtigheid. Met na afloop koffie/thee & napraten voor NK’ers in het DomCafé. Start: 14.30 uur.
Reserveer je gratis zitplaats op www.herdenkqatar.nl

Maandag 21 november (17.00 uur: Senegal – Nederland)
In de NK-app ontvang je alternatieve kijk- en luistertips om je te verdiepen in de situatie van arbeidsmigranten, in Qatar maar ook in Nederland.

Vrijdag 25 november (17.00 uur: Nederland – Ecuador)
NK Vrimibo! En wel bij Café Oproer in Overvecht (Beyaertdreef 5) vanaf 17.00-20.00 uur. Kom voor een hapje en een drankje, een spelletje of een potje pool. En daarmee steunen we ook nog eens het supermooie, duurzame en maatschappelijk betrokken initiatief Oproer. Neem je vrienden mee!
Aanmelden: stuur een appje naar Iris (06-18748977), dan hebben we een inschatting voor hoeveel mensen we kunnen reserveren.

Dinsdag 29 november (16.00 uur: Nederland – Qatar)
Op zondag 27 november gaat het in de dienst over Jozef in het huis van Potifar. Zijn positie kun je vergelijken met die van sommige arbeidsmigranten vandaag de dag… Op de bijbelkringen zal hier dan ook aandacht voor zijn.
Mocht Oranje nu doorgaan na de groepsfase, dan bezinnen we ons als duurzaamheidscommissie nog op verdere activiteiten.

De duurzaamheidscommissie

Wat je ook interessant zou vinden