Retraite avonden in de Nieuwe Kerk

Concentratie om te bidden en dan niet alleen de woorden uitspreken die je altijd gebruikt, maar ook stil zijn, vraagt oefening. Luisteren naar wat er leeft in je hart en naar wat God tot je zegt, vraagt tijd en training. Hoe doe je dat: stil zijn?

Hoe voorkom je dat je binnen 1 minuut op staat en toch weer in de actiestand gaat. Dat stilte ons eerst onrustig maakt, maar uiteindelijk goed doet, werd wel heel mooi duidelijk tijdens een uitzending van DWDD. Na/naast de succesvolle retraiteweekenden gaan we starten met een nieuw initiatief om je te ondersteunen in het stilte leren uithouden en oefenen in persoonlijke bezinning. 

  • Datum: donderdag 12 maart, daarna steeds de tweede donderdag van de maand 
  • Tijd: ontvangst vanaf 19.45 uur en start om 20.00 uur (bij deze avond is te laat komen niet handig)
  • Opzet van de avond: Aan het begin krijg je een korte handreiking voor het mediteren, daarna zijn we stil, waar je een oefening voor krijgt aangereikt. Als het voor jou goed is ga je naar huis, uiterlijk 21.30 uur. 
  • Plaats: De nieuwe keten in de Nieuwe Kerk.
  • Meenemen: een bijbel en iets te schrijven. We gaan offline. 

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten en samen stil te zijn. 

Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.