Schuldhulpmaatje zoekt enthousiaste vrijwilligers!

Bij SchuldHulpMaatje Utrecht werken vrijwilligers die mensen met financiële problemen bijstaan als maatje. In Utrecht zijn naar schatting 35.000 huishoudens met schulden of problematische betalingsachterstanden.

Mensen lopen niet te koop met deze problemen. Vaak is er sprake van een enorme stress en kunnen mensen in sociaal isolement raken.
Momenteel zijn circa 70 maatjes actief bij hulpvragers. Het liefst helpen we preventief, maar soms zullen we mensen die al in een schuld-saneringstraject zitten bijstaan om door die moeilijke periode in hun leven heen te komen.

Ook kan het voorkomen dat we juist mensen bijstaan die al uit de schulden zijn, maar nog wel hulp kunnen gebruiken om duurzaam uit de schulden te blijven. De maatjes zijn verdeeld over teams (ca. 12 maatjes). Voor de teams zoeken we vrijwillige teamleiders. Ben jij 1-2u per week beschikbaar voor vragen van maatjes?

Vind je het leuk om 3 keer per jaar een intervisiebijeenkomst te organiseren voor de maatjes om ervaringen uit te wisselen? Dan zoeken we jou! Natuurlijk krijg je vooraf een training en is er een centrale coördinator bij wie je terecht kan voor vragen. Ben je geïnteresseerd? Mail Michiel Kersemaekers of bezoek goto:https://schuldhulpmaatje.nl/  

Wat je ook interessant zou vinden