Stille Week: alle diensten op een rij

Het is bijna Pasen, hét feest van de kerk! Volgende week gedenken we Jezus’ lijden in verschillende diensten. En op Eerste Paasdag mogen we vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood! Bekijk alle diensten op een rij.

Op zondag 25 maart vieren we Palmpasen. Jezus komt op een ezel de stad binnen en wordt binnengehaald als nieuwe koning. Deze zondag staat in het teken van deze gebeurtenis.

Maandag 26 maart tot en met woensdag 28 maart is er elke dag een vesper in de Nieuwe Kerk. Een bijbellezing, gebed en stilte staan centraal. Thema: Blijven. Hopen.

Op de donderdag  29 maart is er een dienst op Witte Donderdag. De donderdag voor Pasen wordt de laatste avondmaaltijd herdacht die Jezus Christus met zijn twaalf discipelen hield.

Ook op Goede Vrijdag is er een dienst in de Nieuwe Kerk. Op deze dag wordt wereldwijd in kerkdiensten de lijdensweg en kruisiging van Jezus herdacht.

Op 1 april, Eerste Paasdag, kun je het feest van Jezus’ opstanding al vroeg beginnen! Om 06:15 uur is er een interkerkelijke Paasjubel op het Domplein. Daarna kun je om 10.00 weer naar de Nieuwe Kerk, waar we een Paasfeest vieren onder leiding van Lydia Kansen.

Lees meer info over de diensten in de week voor Pasen

Wat je ook interessant zou vinden