Studieverlof over het thema discipelschap en karaktervorming

Van PKN predikanten wordt verwacht dat zij zich blijvend scholen en ontwikkelen. De afgelopen jaren heb ik wel enkele studiedagen en korte cursussen gevolgd, maar als het tussen het werk door is blijft dat toch altijd vluchtig.

Daarom is het heel fijn dat de kerkenraad mij toestemming heeft gegeven om van 8 januari tot en met 11 maart een aaneengesloten periode van 8 weken studieverlof te hebben (en 1 week voorjaarsvakantie)

Het is mijn plan me verder te verdiepen in het thema discipelschap en karaktervorming en speciaal aandacht te geven aan wat discipelschap ook ‘in de weg’ kan zitten. Ik ga een studieweekend volgen over bevrijdingspastoraat en ook ‘stage lopen’ bij het zeer ervaren team bevrijdingspastoraat in Ermelo o.l.v. Jan Minderhoud.

Concreet betekent dit dat ik in die periode niet beschikbaar ben voor mijn ‘gewone’ werk in de Nieuwe Kerk. Ik zie ernaar uit om weer eens even student te zijn en om daarna het geleerde vruchtbaar te laten worden voor de gemeente.

Vrede en alle goeds, Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.