Pasen in de Nieuwe Kerk: een terugblik

Misschien heb je deze week ontbeten met de restjes van de Paasbrunch en de laatste paaseitjes naar je werk meegenomen… Pasen zit er weer op! Maar gelukkig gaat ons Pasen niet alleen over eten en eitjes, maar over het feest van Gods blijvende overwinning – en dat gaat nooit voorbij!

We mogen vol dankbaarheid terug kijken op een mooie Paastijd in onze kerk. Het begon op 25 maart met de feestelijke en kleurrijke viering van Palmpasen. De kinderen knutselden Paas-takken en maakten de kerk tot een vrolijke chaos toen ze allemaal tegelijk hun kunstwerken lieten zien.

Palm Pasen - Maart 2018

Na deze kleurrijke zondag begonnen we de Stille Week met drie ingetogen vespers met als thema Blijven. Hopen., waarna op donderdagavond het avondmaal werd gevierd tijdens de Witte Donderdag-dienst.

De dag erna: Goede Vrijdag! Normaal gesproken een iets meer ingetogen dienst, maar onze predikant Dirk de Bree liet ons zien dat Jezus’ kruisdood al van de overwinning spreekt, en we eindigden de dienst door uit volle borst te zingen “It is finished – oh what else is there to say? Shame is silenced, death defeated – hallelujah, God be praised!”

Goede Vrijdag - Maart 2018

Het hoogtepunt van de week: de lofzang in de dienst op Eerste Paasdag, geleid door onze predikant Lydia Kansen. Aan de hand van Johannes 20: 1-18 mochten we ontdekken hoe we kunnen kijken naar het graf – kijken zoals Maria, Johannes en Petrus, of misschien wel heel anders. Daarnaast mochten we zien wat het betekent om te leven in Gods Licht – iets wat ook voor de kinderen heel visueel werd gemaakt.

Eerste Paasdag - Maart 2018

We zijn dankbaar voor deze mooie, inspirerende week! Wil je aan de slag met deze mooie boodschap? Je kunt de preekgedachten van Dirk vinden via de app, en de verschillende diensten terugkijken via Kerkdienst Gemist. Ben je geraakt door wat je hebt gehoord? Je kunt altijd één van onze predikanten e-mailen.

Wat je ook interessant zou vinden