Terugblik – Toerustingsavond kringleiders van huiskringen

Afgelopen maand was er weer een toerustingsavond voor de kringleiders van de huiskringen. De avond ging van start met aanbidding waarna een gesprek volgde over ‘achterop raken.’

Toegerust raken, hoe doe je dat? En toegerust blijven, hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je niet achterop raakt. En achterop op wie of wat? Met andere mensen hoef je je niet te vergelijken, dat vraagt Jezus niet. Maar wat Hij wel vraagt is dicht bij Hem te zijn.

Als Nieuwe Kerk hebben we een visie over de huiskringen waarin wij ons ‘verantwoordelijk’ voelen voor elkaar in de brede zin van het woord. Zíen we elkaar echt tijdens de samenkomsten. En ook de mensen die niet deelnemen aan een huiskring willen we graag betrekken.

Op de toerustingsavonden worden de kringleiders gevraagd hier naar te kijken en gevraagd hun kwaliteiten in te zetten om erop toe te zien dat niemand achterop raakt. Dit is geen taak alleen, maar een gedeelde taak in het gemeente zijn. Jezus houdt zijn schapen bij elkaar en zoekt net zolang totdat de verlorene weer gevonden is en geeft dan een feest.

Weten van elkaar waar we in ons geloof staan en helpen om de ander niet achterop te laten komen, doe je mee?

Inge Loes van de Kolk _ coördinator huiskringen NK

Wat je ook interessant zou vinden