Van groei naar vermenigvuldiging, een update!

Je zou het bijna vergeten zijn, maar tot half maart zat onze kerk wekelijks vol. Soms gewoon te vol. En waren we druk op zoek naar nieuwe plekken om ‘Nieuwe Kerk’ te kunnen zijn, zodat we de groei van onze gemeente kunnen gebruiken om te vermenigvuldigen.

Sinds de coronacrisis is de kerk leeg, maar gelukkig kunnen we langzaamaan weer met meer samenzijn op zondag en is er doordeweeks ook meer mogelijk. De afgelopen maanden hebben we daarom niet stilgezeten en verder gezocht naar locaties om met een deel van de huidige Nieuwe Kerk verder te gaan. De coronabeperkingen maken die noodzaak alleen nog maar groter!  Hoe eerder we kunnen starten met een tweede Nieuwe Kerk locatie, hoe meer gemeenteleden op zondag naar de dienst kunnen komen. 

De afgelopen maanden hebben we een inventarisatie gemaakt van locatiemogelijkheden in Utrecht. Dat heeft ertoe geleid dat we op dit moment intensief in gesprek zijn met de Wilhelminakerk in Utrecht Oost. De wijkgemeente aldaar staat open voor een samenwerking met ons, waarbij ook wij het gebouw kunnen gaan gebruiken voor eigen kerkdiensten en activiteiten. De komende weken praten we als Werkgroep Groei opnieuw met de Wilhelminakerk om dit verder vorm en inhoud te geven. We komen natuurlijk graag zo snel mogelijk met nieuwe updates. Intussen zullen we ook meer mensen nodig hebben om dit initiatief verder uit te werken, inhoud te gaan geven en met een groep gemeenteleden te gaan dragen. 

Daarom: voel je je aangesproken? Heb je ideeën of vragen? Meld je dan vooral bij de leden van de groeigroep! Dit kan in ieder geval bij Gerard van Dieren (06-26742166 / mail@gerardvandieren.nl). Daarnaast willen we je vragen na te denken wat dit initiatief voor jou kan betekenen en vragen we je (nogmaals) dit proces in gebed mee te nemen. Het gaat immers om Gods weg met jou, met de Nieuwe Kerk en met de stad Utrecht. 

Wat je ook interessant zou vinden