Versoepelingen coronamaatregelen

Beste gemeenteleden,
Met ingang van zaterdag 26 juni wordt in Nederland de volgende stap in de versoepelingen van de coronamaatregelen gezet en dat betekent meer mogelijkheden voor ons als Nieuwe Kerk!

Meer mensen welkom bij kerkdienst
Vanaf 26 juni mogen er maximaal 120 mensen (inclusief kinderen, exclusief medewerkers) tijdens een kerkdienst aanwezig zijn in Wittevrouwen en 80 in het Wilhelminapark. Met deze aantallen kunnen we de 1,5 meter waarborgen.

Belangrijk is dat de algemene randvoorwaarden van voorafgaande reservering, triage (gezondheidsvragen) en placering in het kerkgebouw in acht worden genomen. Dat doen we uiteraard, er is daarvoor een gebruikersplan opgesteld.

Oppasdiensten 0-4 jaar
De oppasdiensten voor onze kleinste gemeenteleden is vanaf nu ook weer mogelijk bij ‘gewone diensten’. Hierbij geldt net als bij de andere leeftijden dat kinderen voor de dienst gebracht dienen te worden en volwassenen 1,5m afstand moeten houden. We vragen de ouders van deze groep of ze een ‘kaartje’ willen kopen via Billetto, zodat we weten hoeveel kleine kinderen er komen en voldoende oppassers kunnen inzetten. Voor deze groep is er een apart ticket die je kan boeken.

Koffiedrinken na de dienst
Koffie drinken na de dienst is weer mogelijk in de Wilhelminakerk, omdat hier de zaal groot genoeg is voor het aantal bezoekers om de 1,5m te waarborgen. In Wittevrouwen is dit helaas niet mogelijk. We kiezen er daarom voor om buiten, aan de achterzijde van de kerk, koffie te drinken mits het weer dit toelaat.

Openluchtdiensten
Voor kerkdiensten buiten gelden geen restricties meer zolang de 1,5m gewaarborgd blijft. Gezien de grote van het weiland waar de buitendienst van zondag 27 juni op plaats gaat vinden is er voldoende ruimte voor iedereen die deze bijzondere dienst wil mee maken. Wel dien je je via Billetto aan te melden op de gebruikelijke wijze.

Tot slot
We zijn blij dat er weer meer mogelijk is en we stap voor stap teruggaan naar een volle kerk en een actief gemeenteleven. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden we jullie daarvan op de hoogte.

Wat je ook interessant zou vinden