Verwarming in de kerk

De huidige energiecrisis heeft impact op ons allen thuis en ook op onze gemeente. Energie is kostbaar, en we hebben onze jaarbegroting te respecteren.
Energie wordt landelijk ingekocht door de PKN om optimale prijzen te bedingen. Ons huidige contract verloopt binnenkort waardoor de nieuwe marktprijzen gaan gelden. Ter beheersing van de te verwachten kosten heeft het College van Kerkrentmeesters van de PGU daarom besloten dat er deze winter in de kerkgebouwen niet gestookt kan worden boven de 10 graden. Dit geldt voor beide locaties Wittevrouwen en Wilhelminapark.
Het devies; Kleed je warm, en neem ter aanvulling vooral een jas & sjaal oid mee naar de kerk. We hopen op je begrip.

Wij zijn bezig met een duurzaamheidscoördinator van de PGU om te kijken naar mogelijkheden om ons gebouw in Wittevrouwen verder te verduurzamen. We hebben afgelopen jaren al stappen gezet maar dat is voor de huidige marktomstandigheden nog te weinig. Verdere isolatie heeft veel omhanden, en gaat waarschijnlijk ook gepaard met stevige investeringen.
Daarnaast zijn we aan het kijken of we door middel van elektrische verwarming kunnen zorgen dat de zalen aan de achterzijde van de kerk wel verwarmd kunnen worden voor geselecteerde evenementen, zodat deze maatregel zo min mogelijk effect heeft op onze doordeweekse activiteiten en de kinderdiensten.
Voor onze locatie in Wilhemlminapark geldt deze insteek ook. Maar, omdat wij geen beheerder zijn van dat pand kunnen we nog niet zeggen welke maatregelen daar precies gaan gelden. Hier worden jullie nog over geïnformeerd.

Ewoud van de Kolk

Voorzitter Kerkrentmeesters

Wat je ook interessant zou vinden