Vijf tips om je leven mee te verduurzamen

14 oktober was het Micha-zondag. In de Nieuwe Kerk hebben we dat anders aangepakt dan anders. Waar normaal de kinderen naar hun nevendienst gaan, gingen nu juist de volwassenen de kerk uit naar één van negen de inspirerende workshops over duurzaam leven als christen. De kinderen bleven ondertussen in de kerk en kregen daar een verhaal van ds. Dirk de Bree. 

Als ‘reminder’ hierbij vijf tips van Wilco van Bokhorst over hoe jij je leven (nog meer) kunt verduurzamen.

Tip 1: Weet je niet waar je moet beginnen? Trek je de haren al uit je hoofd als je er al over na moet denken? Kijk dan eens op www.mijnverborgenimpact.nl en doe de test!

Tip 2: Wil je weten bij welke winkels in Utrecht je al duurzamer kan inkopen? Op de website www.eerlijkwinkelen.nl vind je een kaart waarop je je nieuwe favoriete winkel kan vinden!
 
Tip 3: Op zoek naar eerlijkere kleding? Rankabrand scoort kledingmerken (en andere bedrijven) op hoe zij het doen op milieu, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden. 

Tip 4: Stap over van bank! Veel banken investeren in zaken waarin jij waarschijnlijk je geld niet wilt stoppen, zoals (kern)wapens en fossiele brandstoffen. ASNbank en Triodos investeren in bedrijven die zich inzetten voor een beter klimaat en wereld. En met de overstapservice is overstappen een fluitje van een cent.  

Tip 5: En natuurlijk kun je nog steeds in één van de app-groepen van de Nieuwe Kerk die gaan over duurzamere kleding, energiebesparing en vegetarisch eten.

Wat je ook interessant zou vinden