Voorbereiding op Pasen

Na 2 jaar kunnen we volgende week, eindelijk, weer bij elkaar komen om in vespers en de diensten van donderdag en vrijdag toe te leven naar Pasen.  

Het helpt mij altijd om in deze week zo veel als mogelijk een lege agenda te hebben. Om geconcentreerd stil te staan bij het besef dat ik zondiger en kwetsbaarder ben dan ik durf te erkennen en tegelijk meer geaccepteerd en geliefd dan ik ooit zal durven dromen (Tim Keller). Deze twee aspecten komen samen in het kruis en de opstanding. Ik zou niet in God kunnen geloven als het kruis er niet was geweest (John Stott). Dat Gods bewogenheid met onze zonden en wonden zo ver gaat, dat Hij voor ons lijdt en sterft, draagt mijn Godsvertrouwen. Vandaaruit ontleen ik de hoop die op Pasen zichtbaar wordt, want de opstanding is niet alleen een happy end voor één persoon, maar het grote scharnierpunt voor al het andere (Tom Wright). Dat roept in mij het verlangen wakker vanuit de kracht van de Opgestane Heer te leven. 

Ik wens je een gezegende Stille Week en zie ernaar uit om weer samen het Paasfeest te vieren, vrede en alle goeds

Lydia

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.