Waar gebeur(t/de) Kerst?

De kerstperiode ligt al weer even achter ons. Goed moment om terug te blikken. Via verschillende activiteiten zijn er heel wat mensen in de Nieuwe Kerk geweest, zijn er nieuwe contacten gelegd, goede lessen geleerd en zijn we (weer) onder de indruk gekomen van het Kerstverhaal.
We steunden met de opbrengst van KerstKleedJeAan en de adventscollecte (5757 euro!*) projecten van het Leger des heils: ‘Herstart’ en 50/50 store. Het was mooi om als Nieuwe Kerk op deze manier van betekenis te zijn. 

Tijdens KerstKleedJeAan shopten vele stadsgenoten hun nieuwe (kerst)outfit bij elkaar in de mooie ‘kerkzaalboetiek’ (waarom/hoe/wat? check dit filmpje). De kerstviering voor ouderen werd gewaardeerd en op vierde advent bouwden massa’s kids met hun ouders tijdens de Kliederkerk een heuse kerststal. De kerstavond begon met een viering voor jong en oud (met vooral aandacht voor de kids) en later op de avond volgde de MEERdienst, met veel worship en een bijzonder gesprek over de betekenis van kerst. Ook op kerstmorgen zat de kerk weer vol en rondde meester Bas het kerstproject met/voor de kids af met een bijzondere ‘sheet’.
Nieuw dit jaar was het Labyrint, een creatieve vorm, met verstilling, bezinning en meditatie om het jaar af te sluiten en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Volgens de deelnemers zeker een ‘blijvertje’. 

Het was bijzonder om als Nieuwe Kerk gemeenschap deze activiteiten te dragen (bekijk hier de foto’s). Heel veel gemeenteleden zijn betrokken geweest bij deze periode in gebed en het investeren van tijd. Het blijkt steeds weer leerzaam te zijn om na te denken hoe we het evangelie van Jezus kunnen verwoorden & verbeelden in deze tijd. Lessen die we uiteraard ook meenemen en toepassen in de rest van het jaar, toch?

Dank voor alle inzet!
namens het Kerstteam

*Kerst Kleedje aan: 1000 euro naar 50/50 store en 1300 naar Herstart | Adventscollecte: 3457 naar Herstart

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk