Waarom ik bid?

Tijdens de Week van Gebed (21 t/m 28 januari) is er op vrijdag 26 januari een gebedsviering in het huis van gebed aan de Lessepsstraat 76, waar je van harte welkom bent. Mensen uit meerdere Utrechtse kerken, waaronder de Nieuwe Kerk, zullen aanwezig zijn. Nieuwe Kerker Jaap Breekveldt vertelt een persoonlijk verhaal over bidden en nodigt je uit voor deze gebedsviering.

“Jaren geleden was ik leider van een groep tieners in de Nieuwe Kerk. Deze jongeren kwamen niet bij ons in de kerk, maar op clubavonden spraken we wel over geloof. Op een avond stelde een dwarse tiener een fantastische vraag over het kennen van Jezus.”

“Hij zei: ”Ik ben bevriend met Rick. Als ik hem wil leren kennen, dan ga ik met hem praten en leuke dingen met hem doen. Ik ga toch geen tijdschrift over hem lezen dan? Waarom zou ik dan de Bijbel lezen als ik Jezus wil leren kennen??”

“Wat vind jij van die vraag? Ik ben het nooit vergeten. Waarom zou je niet direct met God kunnen praten. Een gewoon gesprek voeren. Hoe mooi zou het zijn als dat kan. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat het mogelijk is. Soms bleek God een ander mens te gebruiken om iets tegen mij te zeggen. Dat ontdekte ik bij Ministry. Soms geeft Hij een gedachte of een droom. Soms laat Hij me merken dat hij ontzettend veel van mij houdt. Voor mij was het erg fijn met anderen te bidden die mij een beetje op weg hielpen. En soms spreekt God gewoon door zijn Woord. En ik ben nog niet klaar met ontdekken.”

Wil jij ook samen (leren) bidden? De volgende gelegenheid is vrijdag 26 januari. Er komen veel mensen uit verschillende kerken in Utrecht. We bidden voor eenheid en onderlinge verbondenheid als kerken in Utrecht, omdat we dezelfde Heer dienen. Kom langs en laat je verrassen.”

Gebedshuis Zuilen, Lessepstraat 76; 26 januari 20.00- 21.00 uur

Wat je ook interessant zou vinden