Wat doen we zoal om het gemeenteleven gaande te houden?

Als kerkenraad proberen we in deze periode zo goed en zo kwaad als het gaat het gemeenteleven gaande te houden. Een uitdaging, lastig vanwege alle beperkingen, maar ook een mooie kans om nieuwe vormen te vinden van verbondenheid. Hoe doe we dat?

1. Het zal een beetje zoeken zijn de komende tijd: wat werkt goed, wat is haalbaar, waar is behoefte aan? Een deel van de kerkenraad komt daarom wekelijks bij elkaar om te overleggen en afspraken te maken.
Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten via mail, en we nemen het mee.

2. Als vervanging van de zondagse kerkdiensten bieden we wekelijks de mogelijkheid om via een online viering met elkaar verbonden te zijn. De ouderen in onze gemeente bemoedigen we per brief, en we maken duidelijk waar ze met hulpvragen terecht kunnen. We willen bij deze ook iedereen stimuleren om andere manieren te vinden om met elkaar in contact te blijven, bijvoorbeeld met je kring. Goed ervaringen? Deel het met elkaar!

3. Vanuit het pastoraat en de diaconie brengen we mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp kunnen bieden bij elkaar.
Meer weten? Neem contact op via mail aan het pastoraat of mail aan de diaconie. En we zijn natuurlijk niet de enige die dingen organiseren.

Een overzicht van heel veel inspirerende initiatieven kun je vinden op de site nietalleen. Ontzettend veel mogelijkheden om je in te zetten voor mensen die jouw hulp nu extra nodig hebben!

4. We houden elkaar op de hoogte via de Nieuwsflits en social media kanalen. De Nieuwsflits verschijnt gewoon elke donderdag, met daarin o.a. informatie over de ‘digitale kerkdienst’. Verder delen we ervaringen en verhalen met elkaar.

Wat je ook interessant zou vinden