We gaan van start!

We hebben mooi nieuws: De Nieuwe Kerk heeft afspraken tot samenwerking gemaakt met de wijkgemeente van de Wilhelminakerk in Utrecht-Oost. Dit betekent dat een grote groep gemeenteleden van de Nieuwe Kerk zich kan gaan vestigen in de Wilhelminakerk om daar een volwaardige kerkgemeenschap te gaan bouwen. Om te beginnen met het houden van diensten en bijbehorende activiteiten. Dit doen we door het ‘Nieuwe Kerk DNA’ ook op die nieuwe plek te introduceren, met de Nieuwe Kerk predikanten en Nieuwe Kerk muziek. Dit werken we op dit moment uit in een concreet plan. In de zomer worden nog gesprekken gevoerd met de Wilhelminakerk om de samenwerking verder vorm te geven. We hebben in ieder geval afgesproken dat beide gemeenschappen op die plek gelijkwaardig en naast elkaar zullen bestaan. Op dit moment wordt een kernteam samengesteld bestaande uit gemeenteleden van de Nieuwe Kerk die naar de nieuwe plek gaan en daar een dragende rol willen gaan vervullen. 

Deze ontwikkeling is het gevolg van  drie mooie gemeenteavonden die we afgelopen jaar hebben gehad over de groei van de Nieuwe Kerk. De conclusie van die avonden was dat we als kerk van groei naar vermenigvuldiging willen en dat onder meer door op zoek te gaan naar een tweede Nieuwe Kerk locatie. Na een intensieve tijd van brainstormen, zoeken van locaties en voeren van gesprekken, gaan we na de zomer dus een volgende fase in en wordt de Wilhelminakerk onze nieuwe stek. 

De startzondag op 6 september vindt plaats in verschillende parken in Utrecht. Het kernteam-in-opbouw voor de Wilhelminakerk zal samenkomen in het Wilhelminapark. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om ook naar dit park te gaan om met elkaar te praten over de nieuwe plek en de mogelijkheid om je bij deze groep aan te sluiten. Over deze startzondag vind je in de nieuwsflitsen meer info. We streven ernaar om in oktober de eerste kerkdienst in de Wilhelminakerk te houden. 

Wil je op de hoogte worden gehouden of betrokken zijn? Meld je dan bij Gerard van Dieren (mail@gerardvandieren.nl). Ben je nieuwsgierig? Voel je je aangesproken? Meld je dan ook aan voor het Wilhelminapark op 6 september! We zijn dankbaar dat we na een mooie zoektocht een tweede locatie voor de Nieuwe Kerk hebben gevonden. We vragen je ook om je te bezinnen op je eigen keuzes in dit proces en daarin Gods leiding te zoeken. We houden jullie op de hoogte!

Wat je ook interessant zou vinden