Wilma Wolswinkel aan de slag als diaconaal werker in de NK!

In de afgelopen maanden zijn we als NK op zoek geweest naar een diaconaal werker die in de gemeente aan de slag gaat met de thema’s Diversiteit en Duurzaamheid. Hierover hebben we eerder via Nieuwsflits en app gecommuniceerd. Eindelijk mogen we het heugelijke nieuws brengen dat we onze diaconaal werker hebben gevonden en wel in de persoon van Wilma Wolswinkel!

Wilma heeft hart voor deze thema’s en gaat hier graag in de NK mee aan de slag. Wij zijn als kerkenraad heel blij dat Wilma onze gemeente komt versterken, inspireren en in beweging brengen op deze belangrijke thema’s. Hieronder vertelt Wilma zelf over haar motivatie. Ze zal snel met de gemeente kennismaken!

“Ik kijk er erg naar uit om de komende 4 jaar met jullie aan de slag te gaan rond de thema’s duurzaamheid en diversiteit. Twee thema’s waar je in de huidige tijd niet omheen kunt. Wat is dan specifiek de rol en boodschap van de kerk? Terugkijkend komen in deze functie veel dingen samen waar ik me de afgelopen jaren mee heb beziggehouden. De afgelopen 10 jaar woonde ik op Kanaleneiland, waar ik actief was in De Haven, de pioniersplek op Kanaleneiland. Voor mij is dit een hele bijzondere en verrijkende periode geweest, waarin ik veel heb geleerd van de mensen die ik daar ontmoette, zowel voor mijn geloof als ook hoe ik in het leven sta. Inmiddels ben ik afgelopen zomer verhuisd naar een nieuwbouwwijk in Culemborg (zoals zoveel Utrechters;-)) en zijn mijn buren toch wel weer heel anders dan op Kanaleneiland. Wel even schakelen, maar het maakt me ook nieuwsgierig, want ook hier zullen vragen rond geloof en zingeving spelen. Kortom, diversiteit is een onderwerp dat me erg bezighoudt. Deze functie combineer ik met mijn baan bij Kerk in Actie, waar ik voorheen werkte als Relatiebeheerder Midden-Oosten maar waar ik me nu ga focussen op Israël/Palestina. Juist christenen in het buitenland openen je de ogen voor de impact van klimaatverandering. Het thema duurzaamheid staat momenteel hoog op de agenda bij de kerken in het Midden-Oosten. Die blik op de wereldkerk hoop ik dus zeker af en toe in te brengen in de Nieuwe Kerk.”


Wat je ook interessant zou vinden