Zeg jij (ook) ja? | Belijdenistraject 2024-2025

We kijken terug op mooie doop-/ belijdenisdiensten, met prachtige getuigenissen over God die langszij kwam bij gemeenteleden. Is bij jou het verlangen gegroeid om ook publiek ‘ja’ te zeggen tegen God en zijn lichaam, de kerk?

In het belijdenistraject gaan we aan de slag met zowel de inhoud als de praktijk van het leven als leerling van Jezus. Steeds lees je iets ter voorbereiding waarover we dan met elkaar in gesprek gaan tijdens de avonden. Meedoen verplicht je uiteraard tot niets. Je kunt altijd halverwege het traject besluiten of je wel/niet belijdenis zal doen en/of gedoopt wilt worden.

Is het nu perse nodig om belijdenis te doen? Nee dus. Het maakt je niet meer of minder een volgeling van Jezus. Nergens in de Bijbel wordt gesproken over deze vorm van toewijding. Het is dan ook gegroeid in de loop van de traditie. Het blijkt echter wel een mooie manier om volwassen geworden je eigen geloofsweg te onderzoeken en tot een eigen keuze te komen. Graag lopen wij met je op in dit traject.

De avonden zijn steeds op dinsdag (in de andere week dan de kringen) en we starten op 8 oktober. Stuur een van ons een mailtje en ook jij bent één van de gelukkigen die komend seizoen mee kan doen.

Jan Willem van Dijk & Dirk de Bree

Wat je ook interessant zou vinden