Zondag 6 december kerkdienst | Thema: Help! (2e advent)

Verwachten dat God ingrijpt, het licht brengt in deze wereld, in je leven, gaat niet vanzelf. Van sommige mensen wordt het uiterste gevraagd. Je kunt het gevoel hebben dat ‘het water je aan de lippen staat’. Lang houd je het niet meer vol. Dat is precies de ervaring van David in psalm 69. Hij schreeuwt het uit naar God: Help red mij!

Deze zondag staan we stil bij die roep uit de diepte. Ik weet niet of jij je herkent in die hulproep naar God? Weet i.e.g. dat er velen zijn die roepen en wij roepen solidair met hen mee: Help God! De dienst loopt uit op Gods handreiking voor ons leven nu – we vieren het avondmaal. Dat is letterlijk behelpen in deze tijd, al hoop ik dat het voor ons allen, thuis en in de kerk, weldadig zal zijn.Voor hen die thuis meevieren, zie onder de info om je aan te melden om met anderen het avondmaal te vieren.Gezegende zondag!

Samen avondmaal vieren
Aankomende zondag vieren we samen het avondmaal, alhoewel, samen? Avondmaal vieren in je eigen kamer, in je eentje voor de buis, dat is natuurlijk niet ideaal. Hoe mooi zou het zijn om het avondmaal in kleine groepjes bij iemand thuis te beleven, wij maken dit graag mogelijk! Wil je graag samen met enkele andere NK-ers samen het avondmaal vieren, geef je dan op via deze link.

Tip
Zorg voor een apart gedekt tafeltje naast de tv/laptop. Mooi kleed erover, brood en wijn, een paaskaars en twee adventskaarsen. Je kunt dan direct meedoen als het brood en de wijn gedeeld wordt.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk