Zondagavondvesper op 15 November

Zondagavond is er weer een vespers. Dit is hoe Geke haar ervaringen beschrijft:

“Na een wat slome zondag zonder fysieke kerkdienst en bezoek spring ik ‘s avonds op de fiets richting de Nieuwe Kerk. De donkere kerk is verlicht en er staat zacht muziek op. Wat is het fijn om weer wat bekende gezichten uit de Nieuwe Kerk te zien en samen met hen in alle rust stil te staan bij ons leven als kinderen van God.

De rust die ik thuis moeilijk kan vinden, komt me hier vanzelf tegemoet. We volgen een vrij ingetogen liturgie: samen hardop een psalm lezen, luisteren naar een lied, een bijbellezing, enkele gedachten van een bekende gelovige uit het verleden en stilte voor reflectie en gebed. Om kwart over acht ben ik weer thuis om rustig een einde aan mijn weekend te breien, voordat de drukte van de nieuwe week me weer overvalt.”

Welkom!

Wat je ook interessant zou vinden