Zorgen voor de Wereld om je heen – Michacursus

Komende week bespreken we in de kringen hoofdstuk 3 van de Micha Cursus. ‘Zorgen voor de wereld om je heen.’ De wereld om ons heen is groots, en zorg dragen hiervoor is een belangrijke oproep die Jezus ons doet. Deze oproep spoort ons aan in allerlei facetten; van het lief hebben van je naasten tot het kijken naar de vogels, zorgeloos in de lucht.


Op zoek naar bezinning? Het is een prachtig seizoen om al wandelend stil te staan en te onthaasten in de bossen. Laat de schepping op je inwerken in al haar veelkleurigheid. En natuurlijk wil ik dat moment op geen enkele manier beïnvloeden door een opdracht mee te geven, maar mocht je er behoefte aan hebben, als je dan toch je hoofd leeg wandelt, sta eens stil bij wat zorg nodig heeft in deze gebroken wereld en wat jij erin kan betekenen.

Steek je liever je handen uit de mouwen? Vraag via jouw gemeente knijpers aan om afval te rapen (bijv. Samen Schoon Utrecht), scroll eens door je contacten voor wie jij een barmhartige Samaritaan kan zijn, of kijk of A Rocha nog vrijwilligers kan gebruiken.

Zit je lekker thuis? Kijk eens op YouTube naar natuurfilosoof Matthijs Schouten over de verbinding tussen Mens en Natuur. Op de kringavond kunnen we daarover door praten en verder nadenken over de relatie God-Mens-Natuur. Zie ook in deze nieuwsbrief het stuk over de digitale Justice Conference! 

Wat je ook interessant zou vinden