Veelgestelde vragen


Heb je een vraag? Hier vind je alle veelgestelde vragen op een rij. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar de scriba.

Heb je een vraag over financiële zaken? Bekijk de veelgestelde vragen over geven.

Goed dat je het vraagt! We hebben er een mooi document over geschreven dat je hier kunt vinden.

Kerkdiensten locatie Wittevrouwen.
Kerkdienst locatie Wilhelminapark.

Stuur je nieuwsbericht naar de redactie.

Onze kerkdiensten starten elke zondagochtend om 10.00 aan de Bollenhofsestraat 138a en om 11.15 uur aan de Hobbemastraat 35. Meer informatie over onze kerkdiensten vind je hier.

Het verhuren van de Nieuwe Kerk wordt verzorgd door Zaalverhuur7. Leden kunnen de kerk(zalen) huren voor bijvoorbeeld een trouwdienst/trouwfeest, een feestelijk moment na een doopdienst of een andere gelegenheid. Leden betalen een gereduceerd tarief. E-mail voor het reserveren van de kerk(zaal) naar de beheerder.

Ons adres van locatie Wittevrouwen is Bollenhofsestraat 138a. Meer informatie over ons gebouw en parkeren vind je hier.

Ons adres van locatie Wilhelminapark is Hobbemastraat 5.

Account aanmaken
Ga naar mijn.nk-utrecht.nl om je account te activeren. Iedereen die bekend is in de database van de Nieuwe Kerk krijgt bij het aanmaken van een account toegang tot de volledige app.

Technisch gezien was dit een ingewikkelde klus, dus niet in alle gevallen ben je bekend in de database.  Stuur dan even een mailtje, dan kan het team van de app je account activeren.

Gegevens van jezelf en gezinsleden
In de app kun je zelf een foto uploaden en je gegevens aanpassen. Dit is dus alleen zichtbaar voor mensen die een account hebben en niet zichtbaar op het Wereld Wijde Web. Je kunt ook het profiel van je gezinsleden aanpassen. Je vindt je gezinsleden onder ‘Meer’. Zie je ze daar niet, dan moet dit gekoppeld worden, stuur dan even een mail naar het team.

Digitale collectebonnen
Met de app is het ook mogelijk om aan de collecte te geven. Dit doe je door eerst je tegoed op te waarderen, waarna je tijdens de collecte een gewenst bedrag kan geven. Voor deze digitale collectebonnen betaal je aan de payment provider Mollie €0,35 cent per transactie. Het tegoed dat je koopt kun je optellen bij je giften.

Agenda
In de agenda zijn de activiteiten van de Nieuwe Kerk te vinden. Klik op een item voor meer informatie. Bij de beschrijving van de diensten staat wie welke taak heeft. Handig als je moet weten wie de dominee is, de koster of welke ouderlingen en diakenen dienst hebben.

En meer: prikbord, video, gemeentegids
Neem ook eens een kijkje in de rest van de app. Er is een handig prikbord. Hier kun je zien wat anderen aanbieden of nodig hebben. Je kunt je eigen oproep of mededeling plaatsen. In de gemeentegids vind je informatie over de kerk.

Je hebt wat te vertellen, je wilt wat bekendmaken of je hebt een vraag? Hoe communiceer je dat dan vervolgens aan de leden van de Nieuwe Kerk? Met een overzicht helpen we je om het juiste platform te vinden voor jouw communicatiemoment.

Hier en hier vind je een overzicht wie je voor wat moet benaderen.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over belijdenis doen. Aanmelden kan bij één van onze predikanten.

Ja dat kan! Meer informatie over trouwen in De Nieuwe Kerk vind je hier.

De foto’s van de doopdienst worden na enkele dagen op de Flickr pagina van De Nieuwe Kerk geplaatst, waar je ze kunt bekijken en downloaden.

Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar de scriba.
Aanmelden voor dopen kan via het aanmeldformulier op de website.

Pas nadat het kind is gedoopt of opgedragen is het ook lid van de gemeente en wordt het in het ledenbestand opgenomen. Hier vind je meer informatie over dopen en opdragen.