Veelgestelde vragen


Heb je een vraag? Hier vind je alle veelgestelde vragen op een rij. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar de scriba.

Heb je een vraag over financiële zaken? Bekijk de veelgestelde vragen over geven.

Onze kerkdiensten starten elke zondagochtend om 10.00 aan de Bollenhofsestraat 138a en om 11.15 uur aan de Hobbemastraat 35. Meer informatie over onze kerkdiensten vind je hier.

Ons adres van locatie Wittevrouwen is Bollenhofsestraat 138a. Ons adres van locatie Wilhelminapark is Hobbemastraat 5.

Meer informatie over onze gebouwen en parkeren vind je hier.

Wat fijn dat je een kerkdienst wilt komen bezoeken. Praktische informatie kun je hier vinden voor locatie Wittevrouwen en hier voor locatie Wilhelminapark.

Binnenkomst
Bij aankomst word je begroet door het welkomstteam. Als je vragen hebt, dan kun je die aan hen stellen. Ze helpen je graag. Je kunt zelf een zitplek uitzoeken die jij fijn vindt.

Het begin van de dienst
Aan het begin van de dienst worden er mededelingen gedaan. Daarna zal er een zegen worden uitgesproken. Dit is een belofte van God, dat Hij altijd bij ons wil zijn.

Daarna wensen wij elkaar een goede dienst toe. Dit doen we door de mensen om ons heen de hand te schudden en elkaar een goede of gezegende dienst toe te wensen.

Zingen
Tijdens de dienst zingen we liederen met elkaar. We doen dit deels onder leiding van het orgel en deels onder leiding van een band. De liederen die we zingen, worden via de beamer op de wand geprojecteerd, zodat iedereen kan meezingen. We zingen de liederen, als dit mogelijk is, staande. Voel je vrij om te blijven zitten.

Bidden
Ook wordt er tijdens de dienst gebeden. We bidden tot God, omdat we geloven dat we God alles mogen vragen en vertellen en dat Hij ons hoort. We bidden voor mensen die het moeilijk hebben en we bidden voor problemen in onze omgeving of wereldwijd. Daarnaast danken we God voor al het goede dat Hij geeft.

Bijbellezing en preek
Ongeveer halverwege de dienst wordt er uit de Bijbel gelezen. Deze tekst wordt ook via de beamer geprojecteerd. Nadat we uit de Bijbel hebben gelezen wordt er door de voorganger gepreekt; de voorganger geeft uitleg over het stuk dat we uit de Bijbel hebben gelezen en vertelt wat wij daar vandaag de dag mee kunnen en van kunnen leren.

Collecte
Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor verschillende goede doelen. De doelen worden tijdens de dienst toegelicht. Als je ook geld wilt doneren, kun je dit doen via de Nieuwe Kerk app. Als je deze app niet hebt, kunt je de QR-code die op het scherm wordt getoond scannen met je telefoon.

Het einde van dienst
De dienst wordt afgesloten met een zegen. Na de dienst drinken we koffie, thee of fris met elkaar. Je bent van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen! Heb je na de dienst nog vragen of wil je napraten, spreek dan gerust iemand aan. Je kunt ook naar de tafel van het welkomstteam lopen. Ook is er de mogelijkheid om voor je te laten bidden. Dit gebeurt door het Ministry-team. Tijdens de dienst wordt verteld waar je de welkomsttafel, de koffie en het Ministry-team kunt vinden.

Iedereen is welkom. Spreek iemand voor of na de dienst aan met je vraag en hij/zij verwijst je door naar degene die je te woord kan staan. Lid worden kan altijd via dit formulier.

Account aanmaken
Ga naar mijn.nk-utrecht.nl om je account te activeren. Iedereen die bekend is in de database van de Nieuwe Kerk krijgt bij het aanmaken van een account toegang tot de volledige app.

Technisch gezien was dit een ingewikkelde klus, dus niet in alle gevallen ben je bekend in de database.  Stuur dan even een mailtje, dan kan het team van de app je account activeren.

Gegevens van jezelf en gezinsleden
In de app kun je zelf een foto uploaden en je gegevens aanpassen. Dit is dus alleen zichtbaar voor mensen die een account hebben en niet zichtbaar op het Wereld Wijde Web. Je kunt ook het profiel van je gezinsleden aanpassen. Je vindt je gezinsleden onder ‘Meer’. Zie je ze daar niet, dan moet dit gekoppeld worden, stuur dan even een mail naar het team.

Digitale collectebonnen
Met de app is het ook mogelijk om aan de collecte te geven. Dit doe je door eerst je tegoed op te waarderen, waarna je tijdens de collecte een gewenst bedrag kan geven. Voor deze digitale collectebonnen betaal je aan de payment provider Mollie €0,35 cent per transactie. Het tegoed dat je koopt kun je optellen bij je giften.

Agenda
In de agenda zijn de activiteiten van de Nieuwe Kerk te vinden. Klik op een item voor meer informatie. Bij de beschrijving van de diensten staat wie welke taak heeft. Handig als je moet weten wie de dominee is, de koster of welke ouderlingen en diakenen dienst hebben.

En meer: marktplaats, lief&leed, ledenlijst
Neem ook eens een kijkje in de rest van de app. Er is een handige marktplaats. Hier kun je zien wat anderen aanbieden of nodig hebben. Je kunt ook je eigen oproep of mededeling plaatsen. Bij lief&leed lees je wat er in de gemeente speelt. Bekijk de ledenlijst om contact op te nemen met gemeenteleden.

Kijk op deze pagina voor contactinformatie.

Een kring is een groep van ca. 10 gemeenteleden die om de week bij elkaar komen om samen te eten en samen over een onderwerp uit de bijbel te praten. Klik hier om er meer over te lezen of om je aan te melden.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over belijdenis doen. Aanmelden voor de belijdeniskring kan hier.

Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar de scriba.

Pas nadat het kind is gedoopt of opgedragen is het ook lid van de gemeente en wordt het in het ledenbestand opgenomen. Hier vind je meer informatie over dopen en opdragen. Op deze pagina’s vind je ook het aanmeldformulier voor het dopen of opdragen.

De foto’s van bijzondere diensten, zoals doopdiensten, opdraagdiensten en belijdenisdiensten, worden na enkele dagen op de Flickr pagina van De Nieuwe Kerk geplaatst, waar je ze kunt bekijken en downloaden.

Het verhuren van de Nieuwe Kerk wordt verzorgd door De Zalen van Zeven. Leden kunnen de kerk(zalen) huren voor bijvoorbeeld een trouwdienst/trouwfeest, een feestelijk moment na een doopdienst of een andere gelegenheid. Leden betalen een gereduceerd tarief. Op werkdagen tot 18:00 uur worden onze zalen verhuurt door De Zalen van Zeven. Voor verhuur in de avond en overige dagen kan je contact opnemen met de beheerder.

Ja dat kan! Meer informatie over trouwen in de Nieuwe Kerk vind je hier.

Wil je een pagina op deze website laten aanpassen? Mail dan naar website@nk-utrecht.nl. Heb je een nieuwsbericht? Stuur dan je nieuwsbericht naar de redactie.

Stuur een mailtje naar de websitecommissie.

Goed dat je het vraagt! We hebben er een mooi document over geschreven dat je hier kunt vinden.