Financieel ondersteunen


Geven aan de Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk wil een hechte, levendige en actieve gemeente zijn. Er gebeurt van alles! Naast de kerkdiensten op zondag zijn er diverse activiteiten zowel binnen als buiten de kerk. Om alle activiteiten te kunnen bekostigen is er geld nodig.

De Nieuwe Kerk is daarin voor het overgrote deel afhankelijk van giften. Wil jij meehelpen en bijdragen aan het gemeente zijn? Jouw gift is van harte welkom!

Lees meer over geven aan de gemeente.

Geven aan de diaconie

De Nieuwe Kerk is een gemeenschap van Jezus Christus waar mensen thuiskomen, God eren en bouwen aan Zijn Koninkrijk. Dat betekent ook dat we willen omzien naar elkaar en de mensen in onze omgeving. De diaconie helpt vanuit de Nieuwe Kerk mensen die op financieel, praktisch of sociaal vlak wel wat extra hulp kunnen gebruiken.

Lees meer over geven aan de diaconie.

ANBI

Jouw gift(en) aan de Nieuwe Kerk kun je elk jaar aftrekken van je te betalen inkomstenbelasting bij de belastingopgave. Afhankelijk van je inkomen, krijg je dus geld terug van de gift aan de Nieuwe Kerk. Dit geldt ook voor de collecte (via de collectebonnen of de NK-app).

De Nieuwe Kerk behoort tot de Protestantse Gemeente Utrecht en heeft geen rechtspersoonlijkheid. De Protestantse Gemeente Utrecht heeft wel rechtspersoonlijkheid. Wettelijke verplichte informatie inzake ANBI wordt door de protestantse gemeente Utrecht verstrekt op haar website. Klik hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Waar gaat het geld van de collecte naartoe? Waar kan ik collectebonnen kopen? Hoe werkt het digitaal geven via de NK-app? Bekijk alle veelgestelde vragen over giften op een rijtje.