Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

MEER-avond

14 oktober 2018van 19:00 - 21:00

Deze MEER-avond gaat over een zonde die we waarschijnlijk allemaal wel (her)kennen: jaloezie. Jaloezie kent meerdere vormen, zo staat er in de Bijbel dat God een ‘jaloers God’ is: Hij is niet onverschillig is ten aanzien van ons welzijn. Maar wellicht meer bekend is de echte afgunst. We misgunnen anderen wat we zelf niet hebben. Als jaloezie ertoe leidt dat je anderen geen geluk gunt, kan het verbitteren en verwoesten, en in relaties veel kapot maken. Maar ten diepste  heeft jaloezie niet te maken met wat de ander heeft, maar wie de ander is, omdat we steeds onszelf vergelijken met anderen. Daar tegenover staat dat er vergeving en overwinning hiervan is, als we beseffen dat onze eigenwaarde niet ligt in wat we hebben, maar in wie we zijn in Christus.

Herken je dit? Voel jij afgunst als je jezelf vergelijkt met anderen? Deze avond zullen we samen verder nadenken over welke rol jaloezie in ons leven speelt, maar ook hoe we hiermee om kunnen gaan. Van harte welkom!

PS. Wellicht vind je dit een heftig thema, dat is het ook. Er is tijdens de MEER-avond altijd een team beschikbaar om met je te bidden, voel je vrij om hier gebruik van te maken!

Gegevens

Datum:
14 oktober 2018
Tijd:
19:00 - 21:00
Activiteit Categorie:

Locatie

De Nieuwe Kerk
Bollenhofsestraat 138a
Utrecht, Nederland
+ Google Maps