NK-app


De Nieuwe Kerk biedt de leden sinds oktober 2016 de NK-app aan. In deze app is van alles te vinden: de liturgie, smoelenboek, informatie voor/over leden, prikbord en digitaal collecteren. De app helpt de gemeente om meer in verbinding met elkaar te staan, met de middelen die passen bij deze tijd. Ook helpt de app bij het inzamelen van de ledenbijdragen. Alles over de NK-app vind je op deze pagina.

De NK-app is voor mobiel en vaste computer

Er zijn verschillende manieren om de NK-app te gebruiken. De NK-app is bereikbaar via de url mijn.nk-utrecht.nl en is een zogenoemde web-app. Daardoor is de app zowel op de telefoon als op de computer te gebruiken. Om de web-app als app-icon op je smartphone te plaatsen kun je kiezen voor ‘Plaats op beginscherm’. Daarnaast is het ook mogelijk om (iOS en Android) de app te downloaden vanuit de stores. Zoek op Chrch. Dit is het overkoepelende platform waar de NK-app onder valt. Als je na het downloaden kiest voor de Nieuwe Kerk, dan start deze app voortaan op als NK-app.

Inloggen

Om gebruik te maken van de meeste functies van de app moet worden ingelogd. Voor de toegang tot privacy-gevoelige informatie in de app is het noodzakelijk dat het e-mailadres bekend is bij de Nieuwe Kerk.

Gegevens van jezelf en gezinsleden updaten

In de app kun je zelf een foto uploaden en je gegevens aanpassen. Dit is dus alleen zichtbaar voor mensen die een account hebben (deepweb) en niet zichtbaar op internet.

Heb je een nieuw gezinslid? Voeg deze toe aan de app! Het smoelenboek wordt bijgehouden door middel van gegevens uit het ledenbestand van de app, dus het is belangrijk deze up-to-date te houden. Vergeet ook niet bij een verhuizing of een andere hobby je eigen gegevens daarop aan te passen. Ook kun je het profiel van je gezinsleden aanpassen. Je vindt je gezinsleden onder ‘Meer’. Zie je ze daar niet, dan moet dit gekoppeld worden – stuur ons daarvoor even een e-mail.

Liturgie

Kun je op zondagochtend de beamer niet goed zien? Geen probleem! Om niets van de dienst te missen en de liederen uit volle borst mee te kunnen zingen kun je via de app de liturgie inzien. Daarnaast ook handig als je later in de week dat mooie lied nog eens op wil zoeken. Als je je nog niet hebt aangemeld voor de app is dat geen probleem, je kunt de liturgie bereiken zonder in te loggen!

Agenda

In de agenda zijn de activiteiten van de Nieuwe Kerk te vinden. Klik op een item voor meer informatie. Bij de beschrijving van de diensten staat wie welke taak heeft. Handig als je moet weten wie de dominee is, de koster of welke ouderlingen en diakenen dienst hebben.

Stem van de Nieuwe

Ons kerkblad speciaal voor de ouderen, dat 2-maandelijks wordt uitgebracht, is nu voor iedereen ook digitaal via de app te lezen. In de Stem van de Nieuwe lees je berichten vanuit de kerkenraad, gebeden en overdenkingen en ledenmutaties binnen de Nieuwe Kerk.

‘Gezien of gehoord’

Een grappige quote van een broeder of zuster, of een hilarische foto van de gemeentedag? Een vraag? Deel dit met de rest van de gemeente via het daarvoor bestemde kanaal! Daarnaast zijn er kanalen om een en ander uit de kindernevendiensten te delen/lezen.

Tekst van Vandaag

Begin de dag goed met een tekst uit de Bijbel. Dagelijks wordt hier vanuit Taize een tekst gepubliceerd. Neem dagelijks een minuut de tijd voor deze overdenking in de app.

Digitale collectebonnen/geven aan collecte

Met de app is het ook mogelijk om aan de collecte te geven. Dit doe je door eerst je tegoed op te waarderen, waarna je tijdens de collecte een gewenst bedrag kan geven. Voor deze digitale collectebonnen betaal je aan de payment provider Mollie slechts €0,35 cent per transactie (dus per keer dat je tegoed koopt, niet per keer dat je geeft aan de collecte). Het tegoed dat je koopt kun je optellen bij je giften. Op deze pagina lees je meer over geven aan de Nieuwe Kerk.

Account activeren

Open de NK-app en bekijk de mogelijkheden. Nog geen account? Ga naar mijn.nk-utrecht.nl en activeer ook je account. Iedereen die bekend is in de database van de Nieuwe Kerk krijgt bij het aanmaken van een account toegang tot de volledige app. Heb je niet volledig toegang en heb je hier wel recht op, omdat je lid bent? Via een e-mail naar ons team kun je meer toegang vragen.

En meer: prikbord, video, foto’s

Er zijn nog meer functies, bijvoorbeeld een handig prikbord. Hier kun je zien wat anderen aanbieden of nodig hebben. Er zijn berichten uit de gemeente (trouwen, geboorten, overlijdens). Je kunt je eigen oproep of mededeling plaatsen. Video’s van YouTube of de kerkdiensten zijn ook vanuit de app te bekijken. Kerkenraad-notulen, foto’s van de Nieuwe Kerk. Kortom: teveel om allemaal op te noemen!

Enthousiast?

Ben je ook enthousiast over de app en wil je dit aan mensen uit andere kerken laten weten? Verwijs hen naar chrch. Ook kun je rechtstreeks in contact komen met de app-ontwikkelaar Peter Arends via e-mail of 06-18727380.