Trouwen


Geweldig dat jullie willen trouwen en fijn dat jullie erover nadenken om in de kerk Gods zegen te vragen over jullie huwelijk! 

In de Nieuwe Kerk vinden we het huwelijk bijzonder: het is door God ontworpen om elkaar liefde en trouw te beloven voor je hele leven.

De kerkdienst van een huwelijksbevestiging is een heel persoonlijke dienst, waarin jullie leven met God en elkaar centraal staat. Jullie stellen in overleg met de predikant de liturgie van de trouwdienst samen door de muziek en liederen, de Bijbeltekst, trouwbelofte en andere bijzondere elementen te kiezen.

De verantwoordelijkheid van de Nieuwe Kerk voor getrouwde stellen houdt niet op bij de trouwdag. Eens per jaar organiseren we een Marriage Course. Het is een investering in je relatie en brengt je op een ontspannen manier (nog) dichter bij elkaar. Met deze cursus krijg je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie met elkaar en met God.

Meer informatie

Zorg in elk geval dat je op tijd contact opneemt met de scriba om te weten wat je te wachten staat en om je goed voor te kunnen bereiden.

Mail de scriba

Lees meer over de praktische zaken rondom trouwen in de Nieuwe Kerk.

Lees meer over de muziek tijdens de trouwdienst in de Nieuwe Kerk.

Stuur voor vragen een mail naar de ouderling Relaties of naar het pastoraat.