Trouwen: Muziek


Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Een bijzondere tijd van voorbereiding naar jullie grote dag volgt nu. Er is geen ‘standaard’ muziekgroep voor trouwdiensten. Het is aan jullie om musici en geluidsman(nen) persoonlijk te benaderen.

Houd in elk geval rekening met de volgende zaken:

Muziekgroep

Graag de muziek van de trouwdienst (liedkeuze, muzikanten, inzet van familieleden of bekenden in de muziekgroep) in overleg met een bandleider vormgeven. De bandleider kan vervolgens de repetitie(s) plannen en de muzikale voorbereiding organiseren. De meest minimale bezetting is piano of gitaar en zang. Uitbreiding is mogelijk door toevoeging van resp. gitaar of piano, basgitaar, percussie of een melodie-instrument (viool/fluit/saxofoon, enz.).

Op de dag zelf wordt, afhankelijk van het tijdstip van de dienst, de mogelijkheid van een avondmaaltijd op prijs gesteld (overleg dit met de bandleider). Een vergoeding voor de inzet van muzikanten wordt op prijs gesteld, de richtprijs is €50,- per persoon.

Bandleiders: Casper Havinga, Corine Bos, Siebren van der Linde en Joshua.

Neem contact op met de muziekgroep.

Techniek

Voor het musiceren met een muziekgroep is het één en ander aan technische zaken nodig (boxen, microfoons, mengpaneel, kabels enz.). In de Nieuwe Kerk is dit allemaal aanwezig, op een andere locatie (met name de meer pittoreske kerkjes) is dit zelden beschikbaar. Trouw je in de Nieuwe Kerk, dan zorgt de Nieuwe Kerk voor de koster en de geluidsman, dit is inbegrepen in de huurprijs. Vraag dit voor de zekerheid wel altijd even na.

Trouw je buiten de Nieuwe Kerk, en heb je een geluidset nodig? Studentenvereniging Ichthus Utrecht  stelt voor ongeveer €125,- per avond haar mobiele geluidsset ter beschikking. Het huren van een beamer kost 50,-. Deze is te boeken via de fiscus van Ichthus Utrecht.

Er is een geluidstechnicus nodig voor het opbouwen, bedienen en opruimen van de installatie. Dit hoeft niet per sé iemand van de Nieuwe Kerk te zijn. Zoek je toch nog iemand? Frans Jan van Donselaar is geluidscoördinator in de Nieuwe Kerk en kan je helpen bij het vinden van een geluidstechnicus. Voor klussen als deze wordt door de geluidstechnici €30,- gerekend. Vervoer van de installatie van en naar de Nieuwe Kerk is voor eigen verantwoordelijkheid en risico en kan met een gemiddelde personenauto. De planning van het vervoer gaat in overleg met de geluidstechnicus en de bandleider.

Neem contact op met het geluidsteam.

Orgel

Wil je graag dat er een organist tijdens jullie trouwdienst speelt? Stuur een e-mail naar de muziekgroep.